استراتژی STP چیست؟ بخش‌بندی، هدف‌گیری، جایگاه‌یابی

استراتژدی stp چیست

امروزه راه‌های زیادی وجود دارد که با بکارگیری آن‌ها می‌توان کسب و کار‌ها را گسترش داد. متخصصان این حوزه استراتژی‌هایی را ارائه می‌کنند که به کارگیری آن‌ها در کوتاه مدت فروش خدمات و محصولات کسب و کار‌ها را افزایش می‌دهد یکی از مهمترین استراتژی‌ها استراتژی اس تی پی ست. کسب و کار‌ها از این روش برای بالا بردن آمار فروش خود استفاده می‌کنند در ادامه توضیحاتی درباره استراتژی اس تی پی و چگونگی به کارگیری آن شرح داده خواهد شد. با ما همراه باشید.

 

معرفی بازاریابی STP

Stp در واقع مخفف STP Marketing Model است. این روش، نوعی استراتژی نوین بازاریابی به حساب می‌آید. در حال حاضر اکثر کسب و کار‌های مختلف در سراسر جهان از این روش برای بازاریابی استفاده می‌کنند. Stp‏ از سه مفهوم segmentation (بخش‌بندی)، targeting (هدف‌گیری) و positioning (جایگاه‌یابی) به وجود آمده است. هر سه این مفاهیم برای عملکرد درست استراتژی Stp ضروری هستند.

منظور از استراتژی stp چیست؟

منظور از استراتژی stp چیست؟

این استراتژی از سه مرحله تشکیل می‌شود. تمرکز عمده Stp بر روی میزان تأثیر یک کسب و کار است. این مدل بازاریابی نوین، برای شناسایی کردن مشتریان نیچ مارکتینگ یا مشتریان بالقوه کاربرد دارد. به طور مثال استراتژی Stp مجموعه‌ای از افرادی که دارای نیاز‌های مشابه هستند را شناسایی می‌کند. سپس محصولات مورد نظر را جهت رفع نیاز این افراد پیشنهادی می‌کند. از مهمترین مراحل بازاریابیStp می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • شناسایی کردن مشتریان بالقوه
  • هدف‌گیری فردی مشتریان بالقوه
  • پیدا کردن جایگاه محصول یا خدمات با توجه به نیاز مشتریان و کارکنان

رعایت هر سه مرحله بخش‌بندی، هدف‌گیری و جایگاه‌یابی در بازاریابی بسیار مهم است؛ زیرا در صورتی که این مراحل به درستی انجام شوند رضایتی زیادی از جانب مشتریان برای کسب و کار به وجود خواهد آمد. همانطور که می‌دانید رضایت مشتری ارتباط مستقیمی با افزایش سود دهی کسب و کار دارد.

 

مراحل STP

در ادامه توضیحات مفصلی درباره هر سه بخش استراتژی Stp یعنی بخش‌بندی، هدف‌گیری و جایگاه‌یابی ارائه خواهد شد.

بخش‌بندی (Segmentation)

بخش‌بندی یاsegmentation اولین مرحله استراتژی Stp است. در این مرحله گروه‌های مصرف‌کننده توسط تیم بازاریابی شناسایی می‌شوند و سپس مشخص می‌شود که آیا این زیر گروه‌ها جزء بازار هدف هستند یا خیر. ممکن است این گروه‌بندی‌ها بر اساس فاکتور‌های مختلفی مانند موقعیت جغرافیایی، جمعیت، فرهنگ، سبک زندگی و… تعیین شوند. تیم بازاریابی پس از تقسیم ‌بندی گروه‌ها، مطالعات دقیق‌تری بر روی آن‌ها انجام می‌دهد. در اثر این مطالعات، اطلاعات و ویژگی‌های دقیقی در مورد هر یک از این گروه‌ها به دست خواهد آمد.

مطالعه بیشتر  ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی چیست؟ (email marketing)

هدف‌گیری (Targeting)

هدف‌گیری یاtargeting مرحله دوم استراتژی Stp است. این مرحله به گروه‌های محدودی اختصاص دارد که علایق، خواسته‌ها و نیازمندی‌های آن‌ها با یکدیگر مشترک هستند. همواره عواملی وجود دارند که باعث ترغیب و تشویق مشتری به خرید محصول یا استفاده از خدمات مختلف می‌شود. یکی از مهمترین بخش‌های مرحله هدف‌گیری، شناسایی این عوامل است. از این بخش در استراتژی stp با نام “motivation mapping” یاد می‌شود. به موجب این روش، عوامل ترغیب کننده شناسایی می شوند. سپس این عوامل در تبلیغات کالاها و خدمات به کار می­روند. در نتیجه مشتری تحت تاثیر این عوامل، اقدام به خرید محصول یا به کار گیری خدمات می­کند.

جایگاه‌یابی (Positioning)

جایگاه‌یابی یا Positioning آخرین مرحله از استراتژی Stp است. در این مرحله مشتری از مناسب بودن کالا و خدمات شما برای رفع نیازش مطمئن می‌شود؛ زیرا بسیاری از محصولات و خدمات هستند که به ظاهر مناسب رفع نیازهای مشتری هستند. با این حال پس از اقدام برای خرید، مشتری متوجه می­شود که اشتباه کرده است. بسیاری از مشتریان برای جلوگیری از هدر رفتن وقت و سرمایه­ شان، قبل از خرید از مناسب بودن آن کالا یا خدمات، اطمینان حاصل می کنند.

در مرحله جایگاه یابی الزاماً محصول یا کالایی ارائه نمی‌گردد. در واقع اتفاقی که در این مرحله میان بازاریاب و مشتری می‌افتد مسأله ای است که، ارزش ادراک شده یا perceived value نامیده می­شود. این اصطلاح به معنای احساس ارزشی است که مشتری پس از خرید یک محصول یا برخورداری از یک خدمت متوجه آن می‌شود.

 

مزایا استراتژی stp
 

 استراتژی stp چه مزیتی برای کسب و کار من دارد؟

استراتژی Stp نوعی بازاریابی نوین است که بسیاری از کسب و کار‌ها توانسته‌اند با استفاده از آن با سرعت غیر عادی کسب و کار خود را گسترش دهند. در ادامه مزایای استفاده از استراتژی Stp شرح داده خواهد شد.

مطالعه بیشتر  بازاریابی ویروسی چیست؟ ۵ نمونه بازاریابی ویروسی موفق

 

 ایجاد روش تفکر نوین و خلاقانه

داشتن نگاه متفاوت، به بازاریابان کمک می‌کند تا از روش‌های جدید و مبتکرانه‌ای برای پیشی گرفتن از رقبا خود استفاده کنند. این مسأله باعث می‌شود که فروش یک محصول یا یک خدمات با سرعت بی‌سابقه‌ای افزایش یابد؛ در نتیجه این اقدامات کمپین‌های بازاریابی­ تشکیل می‌شوند که می‌توانند کسب و کار‌ها را به هدف‌شان متصل کند.

بالا بردن میزان سهم بازار

با بکارگیری استراتژی Stp می‌توان نیچ کوچکتری از بازار را مورد هدف قرار داد؛ در نتیجه این نوع هدف‌گیری، سهم بازار کسب و کار‌ها افزایش می‌یابند. منظور از نیچ حالتی است که در آن، به وسیله نیازسنجی یک گروه خاص، بخشی از بازار به دست یک گروه تجاری خاص می‌افتد. تولید محصولات و خدمات توسط کمپین‌های مرتبط با نیاز‌های مشتریان، از راه‌هایی است که به وسیله آن می‌توان افرادی را که علایق و نیاز‌های مشترکی دارند جذب کرد؛ در نتیجه افزایش سهم بازار، تعداد بیشتری از مخاطبان به سمت کسب و کار شما هدایت می‌شوند؛ از این رو می‌توانید به راحتی مشتریان بالقوه خود را از میان مشتریان هدایت شده انتخاب کنید و میزان فروش خود را افزایش دهید.

 کاهش هزینه‌ها

طبق دستورالعمل استراتژی بازاریابی Stp هزینه‌های صرف شده به منظور ایجاد کسب و کار پس از موفقیت کمپین‌ها باید کاهش داده شوند. پس از این که کمپین‌ها به گروه‌های کوچک‌تری از مصرف‌کنندگان اختصاص داده شوند هزینه‌های مربوط به بازاریابی تا میزان چشمگیری کاهش خواهد یافت. به طور کلی بازاریابان باید افراد را به صورت انفرادی مورد تأیید قرار دهند؛ اما با استفاده از استراتژی استیپی می‌توان به جای تارگت انفرادی، یک گروه از مصرف‌کنندگان را مورد هدف قرار داد. در نتیجه این کاهش هزینه‌ها، گروه­­های تجاری سود زیادی کسب خواهند کرد. زیرا با وجود هزینه کمتری که صرف می­کنند، با فروش بیشتر مواجه می­شوند.

مطالعه بیشتر  مدل کانو و سنجش رضایت مشتری چیست؟

کسب وفاداری

با به‌کارگیری استراتژی هدف‌گیری گروه مشخصی از مخاطبان، می‌توان احتمال وفاداری آن گروه را به کسب و کار‌ها بالا برد. با توجه به سیاست­های استراتژی Stp، کسب و کار‌ها تنها محصولات و خدمات مورد علاقه گروه خاصی را تأمین می‌کنند. پس از مدتی آن افراد به جای جستجو برای فروشندگان جدید به همین گروه تجاری وفادار می‌مانند. این وفاداری تا زمانی ادامه دارد که تولید‌کننده محصولات و خدمات خود را با کیفیت ارائه دهند.

جذب مشتریان وفادار یکی از روش‌هایی است که به وسیله آن می‌توان سود قابل توجهی کسب کرد. اگر یک برند مشتریان ثابت داشته باشد علاوه بر درآمد مربوط به این مشتریان ثابت، همواره مشتریان جدیدی هستند که اقدام به خرید محصولات و خدمات می‌کنند. به این ترتیب برند تجاری همواره یک درآمد ثابت و یک درآمد دوره­ای و جدید خواهد داشت.

جذب مشتریان واقعی

داشتن مشتریان واقعی از امتیازات بسیار مهم برای برند‌های تجاری به حساب می‌آید. بازاریابی به روش Stp راهی است که به وسیله آن می‌توان مشتری واقعی جذب کرد. منظور از مشتری واقعی، افرادی است که فرایند خرید محصولات را به صورت کامل انجام دهند. یعنی پس از مواجه با برند در عوض دریافت محصولات آن پول پرداخت کنند. برای رسیدن به این هدف برند‌های تجاری باید نیچه بازار هدف مورد نظر خود را تعیین کنند.

پس از مشخص شدن نیچ بازار هدف، کمپین‌های بازاریابی باید مطابق با خواسته‌های مخاطبانشان طراحی شوند. پس از گسترش کمپین‌هایی که با در نظر گرفتن نیاز مخاطب بازاریابی می‌کنند فروش محصولات افزایش خواهند یافت. پس از اینکه مشتریان واقعی جذب کمپین‌ها شدند احتمال داشتن مشتریان وفادار نیز افزایش می‌یابد.

 

سخن پایانی

در عصر حاضر روش‌های مختلفی برای تسریع روند پیشرفت کسب و کار‌ها طراحی شده است. استراتژی بازاریابی Stp یکی از بهترین روش‌ها به حساب می‌آید. نمونه‌های بسیاری از موفقیت این استراتژی برای جذب مشتری در عرصه‌های مختلف تجارت وجود دارد. آگاهی نسبت به ماهیت این استراتژی و روش‌های مختلف آن به برند‌ها کمک می‌کند با سرعت بسیار بیشتری مشتریان خود را پیدا کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده

سایر مقالات دلوان

تبلیغات نیتیو چیست

تبلیغات همسان چیست؟ (native ads)

تبلیغات همسان یا بومی مفهوم ایجاد تبلیغاتی است که با محتوای صفحه به قدری منسجم باشد، در طراحی ادغام شده و با رفتار پلتفرم سازگار

هک رشد یا خلق رشد چیست؟

هک رشد یا خلق رشد فرایندی است که با به کارگیری آن می‌توان کسب و کار‌ها را صرف نظر از حوزه فعالیت آن‌ها گسترش داد.