با استراتژی محتوا رتبه سایت را بهبود دهید

استراتژدی-محتوا-چیست

نقشه راه داشته باشید تا گم نشوید!

شاید در ابتدا نوشتن استراتژی محتوا بیهوده به نظر بیاید و یا حتی ضرورتی برای انجام اینکار نبینید، قبل از اینکه وارد بحث تخصصی استراتژی محتوا شویم بهتر نیست با یک مثال خیلی ساده‌تر اول دلیل نوشتن استراتژی محتوا را پیدا کنیم؟

حتما اتفاق افتاده که بخاطر پیچیدگی چند کار در هم و داشتن روزهای شلوغ اصلا بازده کافی در روز نداشته باشید، مثلا اگر نیاز به ورزش روزانه دارید تمام روز در محل کار، دانشگاه و… فکر کنید که چه زمانی را به ورزش اختصاص دهید که هم زیاد خسته نباشید و هم به بقیه کارهای شخصی خود برسید ولی در آخر روز وقتی برای ورزش نداشته باشید.

اولین چیزی که در این موقعیت به ذهنتان خواهد رسید خلاص کردن خودتان از سردرگمی و داشتن یک برنامه دقیق با توجه به کارهای روزانه‌تان هست، خب پس سریع برنامه‌ای استراتژیک میچینید که هم بتوانید ورزش کنید و هم سریعا ازش خلاص شوید تا بتوانید به بقیه کارهای خود برسید و بعد از داشتن یک روز شلوغ کمی هم وقت برای بطالت داشته باشید.

هدف از استراتژی محتوا همین است،

  1. داشتن نقشه راه برای انجام دادن کارها
  2. نتیجه گرفتن از برنامه ریزی؛ در مثال، رسیدن به ورزش روزانه و در استراتژی، رتبه در نتایج گوگل، برندسازی، افزایش بازدید و..

استراتژی محتوا چیست؟ (Content Strategy)

استراتژی محتوا، برنامه‌ریزی دقیق و هدفمند برای کسب و کار شماست و شما با استفاده از آن مخاطبین مورد نظر (بازار هدف) را جذب کرده و توجه آن‌ها را به محصولات یا خدمات قابل ارائه خود جلب می‌کنید. این استراتژی برای جلب رضایت و توجه مخاطبین بوده و همچنین برخی از نیازهای کسب وکار را نیز برطرف می‌کند. در واقع این استراتژی به‌ ما پاسخ می‌دهد که چه محتوایی برای کسب و کار خود باید تولید کنیم و ضرورت آن چیست؟

content strategy

بازاریابی محتوایی چیست؟ (Content Markting)

برای رونق گرفتن یک کسب و کار، علاوه بر روش‌های معمول و تبلیغاتی که صورت می‌گیرد می‌توان با استفاده از تولید محتوایی جذاب و مورد پسند مخاطب، محصول و یا خدمات قابل ارائه را در شبکه‌های اجتماعی یا وبسایت کسب و کار را معرفی و تبلیغ کرد. بازاریابی محتوایی در راستای تبلیغات و به منظور گسترش دامنه مخاطبین صورت می‌گیرد، در نتیجه مخاطبینی که این محتوا به خود جذب‌ می‌کند به سادگی می‌توانند به مصرف کننده تبدیل شوند و صاحب کسب و کار را به نتیجه مطلوب برساند.

content marketing

 

 

استراتژی محتوا و بازاریابی محتوا چه تفاوتی دارند؟

گاهی افراد نه تنها تفاوت استراتژی محتوا و بازاریابی محتوا را نمی‌دانند، بلکه گاهی به اشتباه نیز به جای هم از این دو عامل استفاده می‌کنند.

مطالعه بیشتر  تبلیغات کلیکی (PPC) چیست؟ بررسی همه جانبه

همانطور که از اسم بازاریابی محتوایی پیداست، لزوما برای تبلیغات و افزایش مصرف کنندگان استفاده می‌شود، اما استراتژی محتوا لزوما برای تبلیغات نبوده و بیشتر به چشم‌انداز بازار، اهداف و مواردی از این قبیل می‌پردازد. اما پیش میاید که با استفاده از استراتژی محتوا تبلیغات نیز کرد و در راستای گسترش فروش و… از آن بهره برد.

 

چرا باید استراتژی محتوا داشته باشیم؟

استراتژی محتوا شما را از رقبا جدا کرده و سبب می‌شود عملکرد محتوای خود را بررسی کنید تا درصد رسیدن خود به هدفتان را تحت نظر داشته باشید. استراتژی محتوا سبب می‌شود شما به درستی از منابع موجود و در دسترس خود استفاده کنید.با استراتژی محتوا، محتوای با کیفیت تری در مدت زمان کمتری داشته و احتمال موفقیت خود را بالا می‌برید. علاوه بر آن یکپارچگی محتوا و بهبود سئوی سایت از نتایجی که برایتان به همراه دارد.

در نظر داشته باشید که یکی از المان‌های محتوای موفق این است که محتوای شما باید حتما به حداقل بخشی از سوالات مخاطبینتان پاسخ دهد تا محتوایی قابل تایید بوده و مخاطبین برای بررسی آن وقت بگذراند.مهم‌تر از همه، وقتی نقشه راه دارید هیچگاه گم نمی‌شوید! برای تولید محتوا کاملا به موضوعاتی که به درد شما خواهد خورد واقفید و وقتتان برای تولید محتوایی که به کارتان نمیاید تلف نمی‌شود.

why strategy content

خلاصه‌ای از موارد تدوین استراتژی محتوا

برای چینش بی‌نقص یک استراتژی محتوا ضروری است که موارد زیر را قدم به قدم پیش ببرید:

  1. تعیین هدف:

اهداف میتوانند بلند مدت و یا کوتاه مدت باشند، مهم این است که بدانید در طی چه مدت زمانی قصد پیاده‌سازی چه برنامه‌هایی را داشته و قصد دارید برای رسیدن به آن‌ها از چه روش‌هایی استفاده کنید.برای تعیین هدف بد نیست نگاهی به محصولات پر طرفدار خود داشته باشید و در نظر بگیرید درآمد شرکت به طور عمده چگونه تامین می‌شود.

البته، تمام اهداف مربوط به فروش نیستند و برخی از آن‌ها می‌توانند مربوط به برندسازی، افزایش ترافیک و مواردی از این قبیل باشد.

تعیین هدف محتوا

  1. هویت برند:

  • بررسی فرآیند محتوای فعلی شرکت: فرآیند محتوای فعلی شرکت را( اگر دارید) بررسی کنید و محتواهایی که تا به حال تولید شده را بررسی کنید. برای مثال زمانی که کابران در سایت شما صرف می‌کنند، تعداد بازدید از صفحات مختلف سایت، ارتباطی که مخاطب تا به حال با مطالب برقرار کرده همه می‌تواند در بررسی به شما کمک کنند.
  • می‌توانید معیارهای سئو را بررسی کنید و از کییفت بک لینک‌ها، اعتبار دامنه‌ی سایت اطلاعاتی داشته باشید.
  • حتما مطمئن شوید مخاطببا محتوای فعلی ارتباط برقرار کرده و به آن فیدبک داده است، اگر نه محتوا را تغییر دهید، محتوا برای مخاطب است، اگر او جذب محتوا نشود پس تمام این‌ها چه فایده‌ای دارد.
  • برای گرفتن نتیجه مطلوب باید هویت برند خود، اهداف و ارزش‌های آن را به‌طور شفاف برای مخاطب مشخص کنیم.
مطالعه بیشتر  CTA یا کال تو اکشن چیست؟

اگر علاقه مند موضوع برندینگ هستید و می خواهید اطلاعات بیشتری در مورد آن کسب کنید به شما مقاله “برندینگ چیست؟” را پیشنهاد میکنم.

  1. شناسایی مخاطب (پرسونا):

شناخت کافی از مخاطب و بازار هدف و دریافتن علایق، گروه سنی، ویژگی‌های احساسی، شخصیتی و مواردی از این قیبل  سبب می‌شود محتوا مخصوص مخاطب طراحی شده و جذابیت‌های لازم برای فرد را داشته باشد، در نتیجه به جذب مخاطب کمک زیادی می‌کند.

 

persona

  1. جستجوی کلمات کلیدی:

در این بخش باید کلمات کلیدی مرتبط با موضوع را که مخاطبین سرچ میکنند یافته و بر اساس آن کلمات تولید محتوا کنید. در هر کسب و کار کلید واژه‌هایی هست که بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، دانستن این کلمات تولید محتوای شما را هدفمندتر می‌کند.

  1. تحلیل رقبا:

تا وقتی تحلیل درستی از رقبا نداشته باشیم نمیتوانیم از آن‌ها پیشی بگیریم، در نتیجه زمانی را برای تحلیل خدمات و محصولات ارائه شده توسط رقبا گذاشته و در وحله‌ی اول ایرادات خود را رفع کرده و سپس سعی می‌کنیم تا خدمات و محصولاتی با کیفیت‌تر و با شرایطی بهتر از رقبا را ارائه کنیم.

تحلیل رقبا

  1. تدوین راهنمای تولید محتوا:

حتما از پیش لحن، تم وعکس‌های مورد نظر برای تولید محتوا را مشخص کنید. لحن مورد استفاده باید یکپارچه باشد و با توجه به رده سنی و سطح مخاطبین لحن و کلمات مورد استفاده را انتخاب کرده و تغییری در آن ایجاد نکنید. تم و عکس‌ها را با توجه به علاقمندی مخاطب و همچنین مرتبط با متن انتخاب کنید، برای مثال اگر مخاطبین شما کودکان و خردسالان هستند از رنگ‌های شاد و گرم استفاده کنید و تصاویر فانتزی را انتخاب کنید.

  1. تعیین روش‌های انتشار محتوا:

مشخص کنید قصد دارید از پلتفرم‌هایی محتوای خود را ارائه دهید و سعی کنید برای هریک از آن‌ها تغییری در محتوا ایجاد کنید تا مخاطب ترغیب شود از تمام آن‌ها به دنبال محتوای جدید بازدید کند.

sharing contents in different platforms

  1. تدوین تقویم محتوا:

در این بخش موضوع هر محتوا، عنوان، زیر عنوان‌ها، تاریخ انتشار و غیره را مشخص کنید تا اختلالی در انتشار محتوا در زمان مشخص پیش نیاید. در نظر داشته باشید بهتر است محتوای هر هفته را به ترتیب از پیش آماده داشته باشید، نظم در انتشار محتوا برای جذب و حتی نگه داشتن مخاطب بسیار مهم است!

  • تمام این قدم‌ها در یک فایل اکسل یا ورد نوشته می‌شودو حین کار یک چشم به کار و یک چشم به استراتژِی پیش می‌رویم. نوشتن استراتژِی چه فایده‌ای دارد اگر از آن منحرف شویم؟ تنها وقتی میتوان تغییری در آن ایجاد کرد که هدف‌ها محقق نشده و نیاز به تغییر داریم تا حاصلی برای زحمت‌هایمان داشته باشیم.
مطالعه بیشتر  گیمیفیکیشن چیست و در بازاریابی دیجیتال چه مفهومی دارد؟

از سری سوالاتی که هنگام استراتژی محتوا به هدفمندتر بودن محتوای شما کمک می‌کند:

  • قصد جذب چه افرادی را دارید؟
  • چه چیزی محتوا و محصول شما را متمایز می‌کند و سبب می‌شود شما را انتخاب کنند؟
  • واکنش آن‌ها به محصولات/محتوای شما چگونه است؟
  • ترس آن‌ها هنگام انتخاب دسته محصولات شما چه چیزهایی می‌تواند باشد؟
  • چه روشی برای دریافت اطلاعات برای آن‌ها جذاب‌تر است؟
  • مخاطبین تا به حال به چه وبسایت‌ها یا پلتفرم‌هایی در زمینه کاری شما مراجعه می‌کردند؟
  • چه خصوصیاتی در پلتفرم‌های معمول مخاطبین را به خودجذب می‌کرده؟

استراتژی محتوا روی سئو تاثیری دارد؟

طی این سال‌های گذشته هوش مصنوعی پیشرفت ترسناکی داشته وسعی دارد روز به روز به درک انسانی نزدیک‌تر ‌شود . در نتیجه به‌خوبی ارتباط بین کلمات و جملات را درک می‌کند و حتی توانایی تشخیص کیفیت محتوا را نیز دارد. محتوا وقتی برای گوگل ارزش دارد که کاربر پسند باشد، پس زور نزنید تا برای گوگل عزیز باشید!

با این اوصاف حرف وندی پیرسل یکی از بهترین نقل‌قول‌ها در این باره است که می‌گوید: گوگل زمانی شما را دوست دارد که همه‌ی آدم‌های دیگر شما را دوست داشته باشند.این نکته به این معنی نیست که از نکات سئو قافل شوید، در واقع این نکته کمک می‌کند تا نتایج سئوی بهتری هم داشته باشید.

یادتان باشد که مقصد نهایی گوگل کاربران هستند، پس شما از همان اول کابران را در نظر بگیرید.

effect of content strategy on seoدر آخر

در مقاله سعی کردیم تمام مواردی که برای نوشتن یک استراتژِی قوی و دقیق هست به شما منتقل کنیم.البته این مطلب بسیار مطلب گسترده‌ای هستش و از آنجایی که به طور مستقیم با خلاقیت در ارتباط است می‌توان به آن‌ شاخ و برگ داد، این بخش برای تعامل ما و شماست، موردی هست که به نظر شما جای آن در مقاله خالی بوده و در نوشتن استراتژی کمک می‌کند؟ به ما در بخش نظرات اطلاع دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده

سایر مقالات دلوان

تبلیغات نیتیو چیست

تبلیغات همسان چیست؟ (native ads)

تبلیغات همسان یا بومی مفهوم ایجاد تبلیغاتی است که با محتوای صفحه به قدری منسجم باشد، در طراحی ادغام شده و با رفتار پلتفرم سازگار

هک رشد یا خلق رشد چیست؟

هک رشد یا خلق رشد فرایندی است که با به کارگیری آن می‌توان کسب و کار‌ها را صرف نظر از حوزه فعالیت آن‌ها گسترش داد.