برندینگ چیست ؟ و چرا مهم است

برندینگ چیست

همانطور که می‌دانید در بحث دیجیتال مارکتینگ برندینگ یکی از مهم‌ترین بخش های فروش یک محصول است. امروز می‌خواهیم با مفهوم اصلی برندینگ آشنا شویم و مراحل برندسازی یک محصول را بررسی کنیم.اگر می خواهید بیشتر با حوزه دیجیتال مارکتینگ آشنا شوید، ما در مقاله‌ی “ بهترین منابع آموزش دیجیتال مارکتینگ ” تمامی منابع و سورس های آموزشی که می توانید از آنها کمک بگیرید تا اطلاعات خود را در این حوزه بیشتر کنید به طور کامل توضیح دادیم؛ پیشنهاد میکنیم مطالعه کوتاهی در این باره داشته باشید.

 

تعریف برندینگ به زبان ساده

در واقع برندینگ تمام روش هایی است که شما تصویری از محصول، خدمات و یا شرکتتان را در ذهن و چشم مخاطبانتان ایجاد می‌کنید. به‌عبارتی  دیگر “برندینگ”  فرآیند اقدامات علمی و تخصصی است که شما تلاش می‌کنید، تا برندی خلق شود.

branding

برند(brand): برند احساس و ادراکی است که درباره یک محصول، یک ایده، یک فرد و یا یک سازمان در ذهن کاربران و مصرف کنندگان شکل می‌گیرد.

چرا ایجاد برند تا این اندازه مهم است؟

اهمیت برندینگ در این است که علاوه بر این که باعث می‌شود مشتریانتان درباره شما ذهنیت مثبتی داشته باشند، در انتظارات آنان از شرکت شما نیز تأثیر می‌گذارد. با برندینگ، خود را از رقبا متمایز می‌کنید و به مشتریان ثابت می‌کنید که انتخاب محصولات و خدمات شما بهترین گزینه است. برند شما نمایانگر هویت و آرمان‌های کسب‌وکار شماست زیرا:

1.شناخت را افزایش دهد

2.مشتریان جدیدی را جذب می‌کنید

3.مشتریان موجود را حفظ می‌کنید.

4.ارزش کسب‌کار را بالا می‌برید.

5.انتقال دقیق هدف به مشتریان

 

نحوه‌ی برندسازی و برندینگ کسب و کار

برندینگ با روش ها و مسیر های مخلتفی قابل انجام است. ما می‌خواهیم چند روش ساده ولی موثر برای استارت برندینگ به شما معرفی کنیم:

مشخص کنید که هدف برندینگ دقیقاً چیست؟ و آیا هدف فقط یک برند است یا یکی از برندهای سازمان.

برای گردآوری همه اطلاعات لازم درباره محصول و بازار رقابتی آن تحقیق کنید.

مطالعه بیشتر  ادموب AdMob چیست؟ راهنمای کسب درآمد و مزایای آن

با تعریف آنچه که برند شما را منحصر به فرد می‌کند و خلاهایی که در بازار و در ذهن مشتریان پر خواهد کرد، جایگاه آن را مشخص کنید.

با مشخص کردن آنچه که برند شما نمایانگر آن است، مزایای خاصی که ارائه می‌کند، ارزشی که وعده آن را می‌دهد و تصویری از آن که در همه چیز، از پیام‌های بازاریابی گرفته تا طراحی محصول و تجربه مشتری باید جاری و ساری باشد برندتان را تعریف کنید.به هویت برند خود شکل بدهید. در این قسمت باید مواردی مانند لوگو یا نماد، طرح وب‌سایت، طراحی محیط داخلی و خارجی، پوشش کارکنان، بسته‌بندی محصول، نوع رنگ‌ها، شکل‌ها و حتی فونت مورداستفاده و موارد مشابه را مشخص کنید. در اینجا در مورد بخشی از این موارد توضیحاتی را ارائه می‌کنیم:

making a new brand

طرح نماد یا لوگو:

طرح لوگوی برند یکی از مهم ترین عناصر شناخت یک برند محسوب می‌شود. لوگو معمولا به شکل یک تصویر(مانند لوگو اپل) یا لوگوی متنی(مانند لوگو گوگل) طراحی می‌شود.و یا ترکیبی از این دو که بسیار کاره دشوارتری می‌باشد. البته لوگو شما باید مربوط به نام شرکت یا خدماتی که ارائه می‌کنید باشد. باید ساده  اما ماندگار باشد که به سرعت در ذهن مخاطبان جای گیرد و باید از لوگو بقیع برند ها متمایز باشد تا برند شما خاص بودن خود را میان برند های دیگر نشان دهد.

 

طرح وب‌سایت:

وب‌سایت هر شرکت یکی از اصلی ترین عناصر هویت برند آن شرکت است. مخصوصا برای شرکت هایی که خدمات خود را ارز طریق اینترنت ارائه می‌کنند. امروزه اقلب مشتریان ویا کاربرانی که می‌خواهند از خدمات یک برند استفاده کنند به سراغ وب‌سایت آن شرکت می‌روند. پس باید توجه بسیار زیادی به طراحی سایت ، سئو سایت و محتوی سایت شود.

 

طراحی داخلی و خارجی:

طراحی محیط داخلی و بیرونی شرکت میتواند بسیار در دید مشتریان و حتی کارکنان تاثیر بسیار مثبت و فراوش نشدی بگذارد. طراحی درست محیط شرکت می‌تواند حالو هوای مشتری را تغییر دهد و تمایل او را نسبت به خرید بیشتر کند.

مطالعه بیشتر  موبایل مارکتینگ چیست ؟ و چرا اهمیت دارد

 

پوشش کارکنان:

ظاهر کارکنان تاثیر قابل توجهی بر تصویر برند شما خواهد داشت. بسته به شرایط و سلیقه خودتان می‌توانید انواع مختلفی از پوشش را برای هر بخش از شرکت خود تعیین کنید و جلوه زیبایی به برند خود ببخشید.

 

بسته‌بندی محصولات:

طرح و بسته‌بندی محصول شما می‌تواند نگرش مشتری را حتی بعد از خرید بهتر کند و مشتری راقب می‌شود باز هم از خدمات و محصولات شما استفاده کند.

 

هدایا تبلیغاتی :

هدایا تبلیغاتی می‌تواند بسیار ساده باشند اما تاثیر گذار، مانند یک تقویم سال جدید همراه با لوگو برند شما و یا حتی دفتر های سررسید جاسوویچی. موارد کاربردی که می‌توانند در ذهن مخاطبانن جای پیدا کنند.

 

کارت ویزیت:

اگرچه از دید برخی در عصر اینترنت استفاده از کارت ویزیت معنی چندانی ندارد، اما هنوز هم می‌توان از این طریق برداشت اولیه مثبت و ماندگاری را در ذهن مخاطب ایجاد کرد.

 

طرح ایمیل:

همان‌طور که اطلاعات متنی وب‌سایت باید آینه تمام نمای ایده‌های شرکت شما بوده و با مخاطب هدف تناسب داشته باشد، ایمیل‌ها و تمامی مکاتبات و تعاملاتی که با مشتری دارید نیز باید زبان و سبک خاص و زیبایی داشته باشد.

 

رنگ ها:

رنگ‌ها نقش عمده‌ای در ایجاد و شکل دادن به هویت برند دارند. تأثیر رنگ‌ها فراتر از زیبایی ناشی از ترکیب همگون و متناسب آن‌هاست. در واقع، تأثیر روانی هر رنگ بر نحوه تفسیر اطلاعاتی که از طریق تصاویر و مؤلفه‌های بصری ارائه می‌شود اثبات شده است.

branding steps

اصطلاحات برندینگ که باید بدانید :

  • آگاهی از برند (Brand Awareness):

آگاهی از برند از این جهت مهم است که اگر مصرف‌کنندگان برند شما را نشناسند، نمی‌توانند خرید از برند شما را مدنظر قرار دهند. برندینگ قوی باعث بهتر شناخته‌شدن کسب‌و‌کارتان می‌شود.

  • توسعه برند (Brand Extension):

توسعه برند به شرکت‌ها یا افراد اجازه می‌دهد، تا از آگاهی از برند و ارزش برند خود استفاده کنند. تا منابع درآمد جدیدی را به دست آورند و بر دامنه فعالیت خطوط تولید خود بیفزایند.

  • شخصیت برند (Brand Identity):

شخصیت برند، همان شخصیت کسب‌و‌کار شما و قولی است که به مشتریانتان می‌دهید. شخصیت برند چیزی است که می‌خواهید مشتریانتان بعد از تعامل با برندتان با خود به همراه ببرند.

  • مدیریت برند (Brand Management):

مدیریت برند به فرایند‌های ایجاد و حفظ برند اشاره دارد که شامل مدیریت عناصر محسوس و بارز برندتان و عناصر نامحسوس (نحوه درک آن توسط مخاطبان هدف و پایگاه مشتریان) است.

  • شهرت برند (Brand Recognition):

شهرت برند به این موضوع اشاره دارد که مخاطب هدف شما چقدر می‌تواند بدون دیدن نام کسب‌و‌کارتان برند شما را از طریق لوگو، شعر تبلیغاتی، بسته‌بندی یا تبلیغاتتان تشخیص دهد.

  • اعتماد به برند (Brand Trust):

اعتماد به برند به قدرت باور  مشتریان، به برند شما اشاره دارد. آیا به قول‌های تبلیغاتی خود عمل می‌کنید؟

مطالعه بیشتر  بررسی تمام سرفصل‌های دیجیتال مارکتینگ

این موارد می‌توانند بین مشتریان اعتماد ایجاد کنند که در دنیایی که در آن فقط ۲۵٪ افراد به کسب‌و‌کارهای بزرگ اعتماد می‌کنند، بسیار مهم است. برندینگ قوی در بین مشتریانتان اعتماد ایجاد می‌کند.

  • ارزش‌گذاری برند (Brand Valuation):

ارزش‌گذاری برند ارزش‌گذاری تجاری برند شماست که تحت‌تأثیر نگاه، میزان شناخت و اعتماد مشتری نسبت به برندتان است. این مفهوم شبیه مفهوم ارزش برند (Brand Equity) است. یک برند قوی می‌تواند کسب‌و‌کار شما را برای سرمایه‌گذاران، سهام‌داران و خریداران احتمالی ارزشمند کند.

 

درآخر

همانطور که متوجه شدید برندینگ و ساخت برند یکی از مهم ترین مسائلی است که در رونق کسب و کارتان به شما کمک میکند و به یاد داشته باشید که برندینگ، چیزی بسیار فراتر از یک لوگو یا عنصر گرافیکی است. مردم برندها را می‌پوشند، برندها را می‌خورند، به برندها گوش می‌دهند و مدام در مورد برندهایی که دوست دارند به دیگران می‌گویند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده

سایر مقالات دلوان

تبلیغات نیتیو چیست

تبلیغات همسان چیست؟ (native ads)

تبلیغات همسان یا بومی مفهوم ایجاد تبلیغاتی است که با محتوای صفحه به قدری منسجم باشد، در طراحی ادغام شده و با رفتار پلتفرم سازگار

هک رشد یا خلق رشد چیست؟

هک رشد یا خلق رشد فرایندی است که با به کارگیری آن می‌توان کسب و کار‌ها را صرف نظر از حوزه فعالیت آن‌ها گسترش داد.