اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟ راه و چاه اینفلوئنسر مارکتینگ

Influencer Markting

در گذشته آدم‌های مشهور به بازیگران و خوانندگان و ورزشکارها خلاصه می‌شد و مردم دنبال اشاره‌ای بودند تا دنبال‌روی آن‌ها باشند. اینکه چه غذایی می‌خورند، کجا می‌روند و حتی علایق شخصی آن‌ها تاثیر مستقیمی بر افراد داشت و همه تلاش می‌کردند تا از آن‌ها تقلید کنند.

اما این روزها حتما افرادی را به واسطه‌ی فضای مجازی میشناسید که در اینستاگرام فعالیت دارند و یا به واسطه‌ی ثروت و یا شغل خود شهرت دارند. بخاطر گستردگی این روزهای شبکه‌های اجتماعی و دسترسی تمام افراد به این شبکه‌ها هرکسی تلاش می‌کند تا شهرتی داشته باشد و از طرف دیگری کاربرانی که سن و سال کمتری دارند به راحتی از این افراد که شاید صلاحیتی هم ندشته باشند تاثیر می‌پذیرند.این موقعییت مثل یک چاقوی کاملا دو لبه است، علاوه بر اینکه می‌تواند تاثیرات نه چندان مثبتی برای نوجوانان داشته باشد، می‌تواند به نفع کسب و کار شما هم باشد!

چطور؟ مثلا فرض کنید نوشیدنی انرژی‌زایی در دست یک شخصیت محبوب مثل رونالدو باشد، میتوانید تصور کنید چند نفر مشتاقانه و فقط برای تقلید از این بازیکن از این برند نوشیدنی خرید خواهند کرد؟ حالا فرض کنید با شهرت کم‌تر توانایی چنین تاثیر گذاری داشته باشید و بازاریابی آنلاین موفقی داشته باشید.در این مقاله  قرار است از مزایای اینفوئنسر مارکتینگ باخبر شیم.

اینفلوئنسر مارکتینگ

اینفلوئنسر مارکتینگ (Influencer Markting) چیست؟

وقتی موقعییتی هست که می‌شود از آن به نفع خود استفاده کنید، چرا نباید اینکار را کرد؟ اینفلوئنسر مارکتینگ (Influencer Markting) استراتژی بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی است. این مقاله قرار است جاده‌ای را پیش پای شما بگذارد که خیلی راحت‌‌ و با ذهنی باز به سمت اینکار بروید.اگر به اینکه بازاریابی آنلاینی راه بیندازید فکر می‌کنید و قصد دارید این راه راپیش بگیرید این مقاله خیلی به درد شما خواهد خورد زیرا قرار است به طور تخصصی اینفلوئنسری شبکه‌های مجازی را بررسی کنیم.

 

اینفلوئنسر مارکتینگ چیست

وقتی برای افزایش بازدید کنندگان و مخاطبین برند و ایجاد ترافیک، معرفی برند خود را به آدم‌های تاثیرگذار می‌سپارید در واقع به اینفلوئنسر مارکتینگ رو آورده‌اید.مثلا وقتی شما دوربین و لوازم جانبی آن را می‌فروشید و معرفی آن را به سامان نیک‌نژاد می‌سپارید که محتوای پیج او به طور تخصصی درباره عکاسی است و مردم در این زمنیه به او اعتماد دارند در نتیجه افرادی که در این حیطه مشغول هستند نام شما را به یاد خواهند داشت و هروقت قصد خرید داشته باشند به شما رجوع می‌کنند.

وقتی اینفلوئنسر مد نظر خود را مرتبط با محصول و به درستی انتخاب می‌کنید درواقع برند خود را مستقیما به بازار هدف معرفی کرده‌اید.

چطور باید اینفلوئنسر شد؟

کاملا طبیعی است که با دیدن دنیای امروز، درآمد و مزایای اینفلوئنسر بودن تصمیم گرفته باشید این راه را پیش بگیرید. اگر قصد دارید فقط برای یک مدت کوتاه در دنیای مجازی معروف باشید، راه‌های زیادی هست اما خب خیلی هم زود از چشم خواهید افتاد. اما اگر می‌خواهید اینکار را جدی پیش بگیرید و همیشگی باشد باید از همینجا اعلام کنم وقتش است زره تن کنید!

چطور باید اینفلوئنسر شد

این مواردی که برایتان لیست کردیم کارهایی است که اید برای اینفلوئنسر شدن انجام دهید:

  1. مشخص کردن نیچ: اول از همه مشخص کنید قرار است چه محتوایی در پروفایلتان منتشر کنید، مثلا اگر قصد دارید محتوای طنز داشته باشید ترجیحتان استندآپ است یا ویدیوهای داستانی طنز منتشر می‌کنید؟ یا شاید قصد بلاگری دارید تا قصد انتشار مثلا نمونه کارهای عکاسی خود را دارید.
  2. پروفایل شبکه اجتماعی خود را بهینه کنید: در حیطه‌ی انتخابی سعی کنید المان‌های جذاب برای مخاطبان را در نظر گرفته و پیج را با در نظر گرفتن علایق مخاطبین طراحی کنید.
  3. مخاطب شما چه کسی خواهد بود؟ در مورد بالایی هم اشاره‌ای به این موضوع شد، تا وقتی مخاطبین خود را نشناسید و علاقمندی آن‌ها را ندانید موفقیت چندانی در جذب مخاطب نخواهید داشت.
  4. تولید محتوای جذاب: حالا که مخاطب را شناختید، سعی کنید در تولید محتوا از علایق و دغدغه‌های آن‌ها بهره بگیرید، حتی انتخاب رنگ‌ها، تصاویر و کلماتی که برای مخاطب هدف شما جذاب است می‌تواند کمک بزرگی در پیشرفت پیج شما کند.
  5. تولید پیوسته‌ی محتوا: همیشه جلوی چشم مخاطب باشید، نگذارید شما را فراموش کنند، اصلا از قدیم هم گفتند از ذل برود هر آن‌که از دیده برفت.
  6. در تعامل باشید: مخاطبین دوست دارند با اینفلوئنسر خود در ارتباط باشند، اینکار به آن‌ها شوق بیشتری در دنبال کردن شما و پیگیر شما بودن خواهد داد.
مطالعه بیشتر  تبلیغات کلیکی (PPC) چیست؟ بررسی همه جانبه

دسته‌بندی اینفلوئنسرها!

شاید عجیب به‌نظر بیاید اما خب همینطور است و اینفلوئنسرها بر اساس المان‌های مختلف به چند دسته تقسیم می‌شوند، اما عمدتا بر اساس سه مورد زیر اینفلوئنسرها را در دسته‌ای قرار می‌دهند:

  • نوع محتوا
  • تعداد فالوور
  • میزان تاثیرگذاری بر مخاطب

در ادامه قصد داریم موارد این لیست را بررسی می‌کنیم.

  1. بر اساس نوع محتوا

این روزها همه طرفدار محتوای ویدئویی شدند، به همین دلیل بازار یوتویوبرها و سازندگان ویدیو در آپارات نیز سکه است! اما تمام محتواها که ویدیویی نیست، بلاگرهای شبکه اجتماعی، محتواسازهای ویدئویی، پادکسترها و  بلاگ نویس‌ها هم اینفلوئنسر محسوب می‌شوند.از آنجایی که اکثرا در اینستاگرام احساس راحتی می‌کنند و دسترسی به آن هم آسان است، افراد حتی برای برند سازی هم این اپلیکیشن را انتخاب می‌کنند و حتی کمتر شخص سرشناسی پیدا می‌شود که در اینستاگرام فعالیت نکند.

بلاگرها

بلاگری همیشه در حیطه سبک زندگی و زندگی روزمره نیست و می‌تواند در رابطه با ورزش و سلامت، آشپزی، مد و استایل، انیمیشن با محتوای طنز یا آموزنده و..، آرایشی، سفر، دکور داخلی، حیوانات و… نیز باشد.

 

یوتویوبرها (YouTubers) 

همه ما می‌دانیم که محتوای تصویری بین کاربران طرفدار زیادی دارد، خصوصا که محتوا ویدئویی نیز باشد. حتما شما هم چند یوتیوبر میشناسید که به محتوای آن‌ها علاقه دارید و از تماشای ویدیوی آن‌ها لذت می‌برید.هرکس با توجه به حیطه انتخابی خود ویدیوهایی تولید و منتشر می‌کند. برای مثال مرجان پرونده‌های قتل را در ویدیو بازگو می‌کند و یا سوگنگ در ویدیوها به آهنگ‌ها و ویدیوهای دیگر ری‌اکت نشان می‌دهد و یا چالش‌هایی را برگذار می‌کند. فعالیت در این زمینه نه تنها خیلی گسترده است، بلکه همه این‌ها مخاطبین خود، که کم هم نیستند را دارند.

راز موفقیتشان انتشار ویدیوهای با کیفیت، محتوای جذاب برای مخاطب هدف، برقراری ارتباط و استمرار در انتشار ویدیو بوده.

یوتیوبرها

پادکسترها

پادکست هم به سبب اینکه در هر شرایطی به راحتی می‌توان از آن استفاده کرد یا به اصطلاح محتوای پرتابل محسوب می‌شود در دسته محتوای پرطرفدار قرار می‌گیرد.مهم نیست مشغول کار خانه هستید، سرکار و یا در حال پیاده روی و ورزش در هر حال می‌توانید موضوع مورد علاقه خود را یافته و حین انجام کار به پادکست نیز گوش دهید.حتما اکثر شما رادیو چهرازی را به یاد می‌آورید که حتی هنوز هم بخشی از فایل صوتی آن در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود و طرفداران خودش را  دارد.

مطالعه بیشتر  نیچ مارکتینگ چیست؟

پادکسترها

بلاگ‌نویس‌ها

این دسته وبسایت مختص به خود را داشته و برای مخاطب خود به‌طور تخصصی محتوای متنی تولید می‌کنند. اما خب این روز‌ها طرفدار چندانی ندارد و اکثر اینفلوئنسرهای این زمنیه به سوی انتشار محتوای تصویری رفته‌اند. اما برای همکاری با این نوع اینفلوئنسرها از “پست مهمان” و “پست اسپانسری” استفاده می‌شود.

 

  1. بر اساس فالوورها

وقتی قصد داریم بر اساس فالوور اینفلوئنسرها را به چند دسته تقسیم کنیم دوباره لیستی داریم که باید چک کنیم اینفلوئنسر مد نظر ما در کدام یک از این دسته‌ها قرار خواهد داشت.

  • مگا اینفلوئنسرها
  • ماکرو اینفلوئنسرها
  • میکرو اینفلوئنسرها
  • نانو اینفلوئنسرها

مگا اینفلوئنسرها

همکاری با این دسته از اینفلوئنسرها کار چندان راحتی نیست! این دسته که بالای یک میلیون ذنبال کننده دارند معمولا بازیگر، ورزشکار، خواننده مجری، مدل و یا هر شخصی است که شهرت خود را از دنیای آفلاین به دست آورده و یا به وسیله فعالیت زیاد خود در شبکه‌های اجتماعی شهرت زیادی دارند.این افراد معمولا خیلی سخت حاضر به همکاری با برندهای دیگر هستند و با برندهای سرشناس  معروف کار می‌کنند. از این گذشته به واسطه شهرت و فالوور بالا، برای تبلیغات مبالغ هنگفتی ب عنوان دستمزد دریافت می‌کنند.

مگا اینفلوئنسر

ماکرو اینفلوئنسرها

غول‌های بعدی شبکه‌های اجتماعی ماکرو اینفلوئنسرها هستند که بین 100000 تا 1M مخاطب دارند. دسترسی و همکاری با این دسته از دسته قبلی کمی ساده‌تر است.حواستون باشه برخی از افراد در این دسته به لطف خرید فالوور فیک در این موقعییت هستند و حتما قبل از همکاری با این دسته تعاملات پیج را بررسی کنید.

 

میکرو اینفلوئنسرها

این دسته چون محتوای تخصصی‌تری تولید می‌کنند تعداد فالوور کمتری (چیزی حدود 1000 تا 100.000) دارند، اما خب ما کمی بالاتر دریافتیم که تنها عامل تعیین کننده تعداد فالوور نیست و گاهی به دلیل مخاطبین گلچین شده و محتوای تخصصی پیج، این پیج بازدهی بهتری برای ما خواهی داشت.این دسته ارتباط خوبی با فالوورهای خود داشته و اگر تبلیغ شما با پیج آن‌ها ارتباطی نداشته باشد بی در نظر گرفتن مبلغ پیشنهادی شما تبلیغ را بر عهده نخواهند گرفت.

 

نانو اینفلوئنسرها

اگر سرمایه کمی دارید این دسته از اینفلوئنسرها را به شما پیشنها می‌کنم. این دسته چیزی حدود 1000 تا 10.000 فالوور دارند. اما نکته ارتباط عمیقی است که با مخاطبین خود دارند و در ازای تبیلغ مبلغ کمی نیز از شما دریافت می‌کنند در نتیجه شما با پرداخت مبلغی کمتر نسبت به سایر دسته‌ها می‌توانید با چندتا از نانو اینفلوئنسرها همکاری کنید.

 

  1. براساس میزان تاثیرگذاری

در این بخش اینفلوئنسرها یا سلبریتی هستند و یا رهبران یک حوزه کاری (KOL)

بر سر همکاری با سلبریتی بحث‌هایی هست و در این که همکاری با آن‌ها تاثیری دارد یا نه اما در آخر هنوز هم بسیاری از سلبریتی ها تبلیغاتی می‌کنند و شرکت‌هایی که با آن‌ها همکاری می‌کنند راضی به‌نظر می‌آیند. برای مثال تبلیغ نوید محمدزاده برای نوشیدنی و یا تبلیغات اخیر علی دایی بازیکن محبوب فوتبال برای بیمه تلفن همراه.

مطالعه بیشتر  گیمیفیکیشن چیست و در بازاریابی دیجیتال چه مفهومی دارد؟

اما درباره همکاری با KOL (Key Opinion Leader) موضوع کمی متفاوت است. این‌ها افراد موفق در حوزه‌ کاری خود هستند که مخاطبین بی چون و چرا حرف‌های آن‌ها را قبول دارند و محدود به تاثیر گذاری در شبکه‌های اجتماعی نیستند. مثلا ایلان ماسک اگر محصولی را تایید کند بعید نیست که خیلی از افراد چشم بسته از محصول حمایت کنند.

چطور اینفلوئنسر مارکتینگ انجام دهیم؟

حالا که درباره‌ی بازاریابی آنلاین (دیجیتال مارکتینگ) و افراد فعال در این حیطه صحبت کردیم، وقتش رسیده که چگونگی شروع همکاری خود با این دسته نیز بپردازیم.در مرحله اول مسلم است که باید اینفلوئنسر مد نظر خود را پیدا کنیم که تبلیغات او برای ما فایده داشته باشد. مثلا اگر شما لوازم جانبی خودرو می‌فروشید همکاری با بلاگرهای سبک زندگی انتخاب خوبی به‌نظر نمی‌رسد.

در مرحله دوم مشخص کنید که قصد دارید برند خود را معرفی کنید، میزارن فروش خود را بالا ببرید و یا فالوورهای بیشتری جذب کنید. و یا حتی قصدهای دیگری داشته باشید، به هرحال باید هدف خود را شفاف کنید. حالا که هدف را مشخص کردید می‌توانید روش مناسب را انتخاب کنید. مثلا برای معرفی برند خود کافی است بنری جذاب تهیه کرده و در پیج اینفلوئنسر منتشر کنید در صورتی که برای افزایش فروش روش متفاوتی باید پیش بگیرید.تعیین و بررسی هزینه‌های کمپین، به هرحال کسی که این هزینه را از جیب می‌دهد شما هستید، کسی به پول پرداختی شما نه نمی‌گوید، پس شما باید حساب خود را داشته باشید و شرایط را بسنجید.

استراتژی اینفلوئنسر مارکتینگ خود را تعیین کنید

همیشه که جنگ نیاز ب استراتژی ندارد، البته اینفلوئنسر مارکتینگ کم از جنگ ندارد. به هر حال همانطور که بالاتر ذکر شد شما باید با توجه به هدف خود روش مناسب را انتخاب کنید.

  • ادغام با بازاریابی محتوایی

فرض کنید شما تولید کننده لوام آشپزخانه هستید، در این روش شما به اینفلوئنسری که آموزش آشپزی هست یک سرویس قابلمه داده و از او می‌خواهید حین آموزش آشپزی محصول شما را معرفی و از آن تعریف کند.

ادغام بازاریابی

 

  • کد تخفیف/همکاری در فروش

اگر قصد  دارید فروش خود را بالا ببرید این روش خیلی به شما کمک خواهد کرد. تخفیف همیشه افراد را ترغیب به خرید می‌کند، خود من گاهی وقتی به تخفیف محصولات مورد استفاده‌ام میرسم صرف نظر به اینگه نیازی به این محصول دارم یا نه خرید می‌کنم. اگر شما اینطور نیست صمیمانه از شما در خواست میکنم رمز موفقیت خود را به من هم بگویید.حالا هم که اینفلوئنسر محبوب آن‌ها این محصول را تایید کرده اشتیاق آن‌ها برای تهیه محصول مضاعف شده است.برای همکاری در فروش نیز لینکی به اینفلوئنسر اختصاص داده تا دنبال کننده‌های خود را ترغیب کند که از لینک مختص آن‌ها خرید کنند.

همکاری در فروش با اینفلوئنسرها

در آخر

همه چیز درباره‌ی اینفلوئنسر مارکتینگ را بررسی کرده‌اید و حالا کاملا درباره آن‌ می‌دانید. زمانش رسیده کمپین خود را استارت زده و برای پیشرفت برند خود قدم بردارید. اگر هم قصد دارید اینفلوئنسری را شروع کنید بهتر است زمانی را صرف ایده پردازی و کیفیت محتوای خود کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده

سایر مقالات دلوان

تبلیغات نیتیو چیست

تبلیغات همسان چیست؟ (native ads)

تبلیغات همسان یا بومی مفهوم ایجاد تبلیغاتی است که با محتوای صفحه به قدری منسجم باشد، در طراحی ادغام شده و با رفتار پلتفرم سازگار

هک رشد یا خلق رشد چیست؟

هک رشد یا خلق رشد فرایندی است که با به کارگیری آن می‌توان کسب و کار‌ها را صرف نظر از حوزه فعالیت آن‌ها گسترش داد.