اینستاگرام مارکتینگ: راهی مفید برای جذب مشتریان جدید

اینستاگرام مارکتینگ

وقتی دنیای مجازی پیشرفت روز به روز و چشمگیر دارد و همه ما زمان زیادی را در این فضا می‌گذرانیم، خب مسلم است که دیگر فقط جنبه سرگرمی نداشته باشند و افراد به فکر داشتن درآمد و استفاده از این فضا به نفع خودشان باشند.مثلا همین اینستاگرام؛ این روزها اینستاگرام فقط یک پلتفرم برای سرگرمی نیست، خیلی‌ها با روش‌های متفاوت درآمد بالایی از اینستاگرام دارند.

بلافاصله پس از انتشار برنامه اینستاگرام در سال 2010 کاربران آنلاین توجه‌اشان جلب شد، به خصوص کاربران توییتر و فیسبوک که جزو اولین جامعه‌ای بودند که اکثریت در این پلتفرم اکانت ساختند.با اینکه دلیل مشخصی برای این محبوبیت اعلام نشده، اما واضح است که دیدن هزاران محتوای متنوع تصویری و نخواندن محتوای متنی توجه کاربران را جذب کرد.

طبق آمار 24 میلیون کاربر آنلاین ایرانی (حدود 30% جمعیت کشور) تا سال 2018 در اینستاگرام اکانت فعال ایجاد کردند و تا اواخر 2020 این آمار به 54% جمعییت رسید و در حال حاضر ایران هفتمین کشوریست که بیشترین کاربر فعال در این پلتفرم را دارد.

این پلتفرم به قدری محبوب است که به‌طور میانگین حداقل 30 دقیقه زمان در آن صرف می‌شود. حالا فکر می‌کنید پلتفرمی به این محبوبی نمی‌تواند کاربردی به جز سرگرمی داشته باشد، آن‌ هم در شرایطی که 80 درصد کاربران در اینستاگرام خدمات و کالا را در این پلتفرم سرچ می‌کنند و 200 میلیون کاربر اینستاگرامی حداقل ی پروفایل تجاری را دنبال می‌کنند.

اینستاگرام

اگر شما هم صاحب کسب و کاری هستید و دنبال روش جدیدی برای تبلیغ محصولات یا خدمات خود هستید و یا پیجی دارید اما تا به حال خیلی موفق پیش نرفته یا حتی در فکر معرفی پیج خود به افراد بیشتری هستید این مقاله به در شما می‌خورد.

حتما خود شما هم پیج تجاری در لیست فالویینگ‌های خود دارید و یا حتی از آن خرید هم کرده باشید! چه چیزی باعث شد به این پیج جذب شوید؟ چه خصوصیتی باعث شد به این پیج اعتماد کنید و تصمیم بگیرید از آن خرید کنید؟

اینستاگرام مارکتینگ (Instagram Markting) چیست؟

بعد ازمحبوبیت اینستاگرام افراد کم کم به فکر بهره‌برداری از این بستر آماده به نفع خود افتادند. بله؛ درست است که با ایجاد یک پیج تجاری در اینستاگرام کسب و کار شما در این پلتفرم حضور دارد، اما موضوع تنها همین نیست، اگر تولید محتوای مرتبط ، مستمر و یونیک برای کسب و کار خود نداشته باشید و در مرحله بعد تبلیغات درست برای رساندن محتوا به مخاطب هدف نداشته باشید، داشتن پیج در اینستاگرام چندان کمکی به شما نخواهد کرد.

اینستاگرام مارکتینگ در واقع یکی از روش‌های دیجیتال مارکتینگ است و به روش‌های متفاوتی هم اجرا می‌شود.

حالا تمام قدم‌هایی که برای داشتن پیج تجاری موفق در اینستاگرام لازم دارید را نام میبریم:

  1. ایجاد حساب کاربری با نام و مشخصات کسب و کار
  2. بهینه‌سازی پیج
  3. تولید محتوای یونیک و مستمر با استفاده از ابزارهای موجود
  4. تبلیغات موثر در بستر اینستاگرام
  5. تعامل با افراد حاضر در پیج

 

اینستاگرام مارکتینگ چیست؟

استراتژی بازاریابی اینستاگرام

داشتن استراتژی برای هر کاری لازم است، چه برسد چنین کار پر رقیبی! اگرتضمینی برای موفقیت خود در اینستاگرام خود می‌خواهید بهتر است این بخش مقاله را با دقت بخوانید و حتما در دستور کار خود قرار دهید. اما موضوع فقط داشتن استراتژی نیست، موضوع داشتن استراتژی خاص برای این پلتفرم است، در ادامه مقاله به بررسی تمام جوانب آن خواهیم پرداخت.

  1. قبل از هرچیزی هدف خود از فعالیت در این پلتفرم را مشخص کنید، چرا باید در این فضا باشید؟ این سوال جواب درستی ندارد و اهداف متفاوت هستند، اما جواب غلط آن چون تمام رقبا در این فضا هستند من هم باید باشم است.
  2. ممکن است شما آرایشگر باشید و از اینستاگرام برای معرفی خود به افراد و نشان دادن کیفیت کار خود استفاده کنید. شاید هم قصد افزایش فروش و معرفی محصولات خود را دارید. تا وقتی هدف خود را ندانید ابزار مشخصی برای رسیدن به هدف ندارید و همچنین بازخورد مناسبی نخواهید داشت.
  3. جامعه هدف معینی داشته باشید، مهم است که اطلاعات زیادی از مخاطبین خود داشته باشید، مثلا فروش محصولات آشپزخانه چیزی نیست که مخاطبین نوجوان به دنبال کردن آن میلی داشته باشند. در آمد جامعه هدف را نیز در نظر بگیرید، قیمت‌ مناسب یکی از بهترین روش‌های جذب مخاطب است.
  4. تحلیل رقابتی کسل کننده به نظر می‌آید اما در واقع نه تنها می‌تواند سرگرم کننده باشد، بلکه به شما ایده‌های جدیدی می‌دهد و خلاقیت را در شما تقویت می‌کند. با بررسی محتوای پیج رقبای خود روش‌های متفاوتی را برای تولید محتوای موثر به ذهنتان خواهد رسید.
  5. برای استمرار در کار، باید حداقل هفته‌ای سه پست منتشر کنید که سالیانه 144 پست است، مدیریت تاریخ انتشار، موضوع محتوا تکراری نبودن آن کمی سخت است، اما با داشتن ت”تقویم سر مقاله” کارتان خیلی راحت‌تر خواهد بود. هر رویدادی را در آن مشخص کنید تا برنامه‌ای دقیق برای اجرا داشته باشید.
  6. در طول مقاله چندباری درباره‌ی شخصیت برند حرف زده‌ایم، شما باید به طور شفاف و سازمان یافته تعیین کنید ماهیت برندتان چیست و قصد دارید برند را چگونه به مخاطب معرفی کنید. حتی رنگ‌هایی که در محتواهای خود استفاده می‌کنید بخشی از ماهیت برند شما هستند. بالاتر مثال انرژی زا را داشتیم، این نوشیدنی ماهیت خود را در هیجان، انرژی و فعالیت تعریف کرده است.
  7. بهینه سازی پیج و رشد دادن پایگاه فالورها یکی از کارهای مهمی است که باید در حق پیج خود انجام دهید. اول از همه بگویم که فکر فالوور فیک را از سرتان بیرون کنید، فالورهای فیک نسبت به تعاملات پیج به سادگی قابل تشخیص هستند، از طرفی طبق پترن جدید اینستاگرام فالوورهایی که فعالیتی ندارند حذف می‌شوند، در نتیجه تلاش بی نتیجه‌ایست.
مطالعه بیشتر  نیچ مارکتینگ چیست؟

نام کاربری که انتخاب می‌کنید طولانی یا فرّار نباشد و به سادگی بشود برند شما را سرچ کرد. قبل ازهرکاری بین 10 الی 15 پست با کیفیت منتشر کنید تا افراد دلیلی برای دنبال کردن پیج شما داشته باشند، کسی پیج خالی را فالوو نمی‌کند.

سعی کنید به مخاطبین خود، چه در کامنت و چه در دایرکت پاسخ دهید تا افراد شخصیت دوستانه‌ای را از برند شما به یاد بیاورند.

  1. اینفلوئنسرهای مرتبط با کسب و کار خود را که مخاطبینتان اکثریت فالوورهایشان را تشکیل می‌دهد یافته و با آن‌ها همکاری کنید. درباره انواع اینفلوئنسرها و روش‌های همکاری با آن‌ها به طور مفصل در اینفلوئنسر مارکتینگ صحبت کرده‌ایم، بهتر است سری هم به آن مقاله بزنید.

ابزارهای حیاتی اینستاگرام مارکتینگ

اینستاگرام مارکتینگ این روزها به قدری کاربرد دارد که بسیاری از صاحبین کسب و کار که امکان آن را دارند افرادی را برای مدیریت پیج استخدام می‌کنند، اما موضوعی نیست که حتما نیاز به شخص خاصی داشته باشد، فقط کافیست اصول و ابزار لازم را بدانید و رعایت کنید تا پیج موفقی داشته باشید.

مثلا استوری‌های جذاب، لایوهای مرتبط با پیج که برای مخاطبین جذابیت دارد و هشتگ‌گذاری‌های تخصصی از ابزارهایی هستند که در ادامه مفصل به آن‌ها می‌پردازیم:

  • Biography:

بخش بیواینستاگرام یکی از بهترین بخش‌های آن برای صفحات تجاریست، اگر در بیوگرافی خلاقانه و جذابی داشته باشید حتی از طریق آن هم می‌توانید مشتری جذب کنید. در بیوگرافی تعریفی کوتاه از برند خود را به اشتراک بگذارید و بهتر است شعاری جذاب و کوتاه را هم بنویسید که دیدن آن یادآور برند شما باشد. مثل نایک که شعار Just do it را از آن خود کرد.

  • استوری:

استوری‌ها بیشتر برای تعامل با مخاطب کاربرد دارد و مثلا شما می‌توانید توضیحات اضافه‌ای با لحن راحت‌تری به اشتراک بگذارید، در استوری بیشتر باید سعی کنید احساس راحتی با برند خود را به مخاطب القا کنید و همچنین اعتمادسازی کنید.

استوری اینستاگرام

  • کمی معاشرت، تعامل و حرف زدن از موضوعات منعطف تر در زمینه کاری شما که باعث شود مخاطب علاقمند شود تا استوریهای شما را دنبال کند.
  • به اشتراک گذاشتن تصاویری از پشت صحنه کار، مثل نحوه بسته‌بندی برای ارسال، یا نحوه سفارش‌گیری باعث می‌شود اعتماد بیشتری از طرف مخاطب به شما جلب شود.
  • از مخاطبین درخواست کنید عکس و فیلم با محصولات شما بگیرند و شما را تگ کنند، برای مخاطب تعامل دلنشینی محسوب می‌شود و احساس اهمیت دادن را به مشتریان القا می‌کند.
  • مهم نیست چه مناسبتی است، کریسمس یا عید نوروز یا حتی عید قربان، شما ممکن است هر نوع مخاطبی داشته باشید، بهتر است در تمام مناسبت‌ها استوری مرتبطی آماده کنید و دقیقا همان روز به اشتراک بگذارید، این استوری می‌تواند تبریک، تخفیف به مناسبت روز دختر یا تسلیت بابت ماه محرم باشد. استوری‌ها در پیج ماندگار نیستند، اما تم پیج به هم نمی‌خورد و احتمال شیر و ویو بیشترموجود است، اکثرا استوری‌های خود را بیشتر چک می‌کنند، و مثلا اگر اعلام کنید تخفیف تا وقتی زمان استوری تمام نشده اعتبار دارد مخاطب هول می‌شود و به او القا می‌شود این شرایط استثناعی را نباید از دست دهد.
  • برای اعتمادسازی می‌توانید عکس‌های ارسالی توسط مشتری، کد پیگیری محصولات ارسال شده، عکس‌از پیام‌های رضایت مشتری و عکس‌هایی که خودتان از محصول گرفته‌اید و ویژگی‌های آن را توضیح می‌دهید را مابین دیگر استوری‌های پیج به اشتراک بگذارید. مثلا اگر لباس می‌فروشید در استوری از نزدیک از دوخت، جنس پارچه و رنگ‌های آن ویدیو بگیرید. یا حتی می‌توانید تصاویری
مطالعه بیشتر  بازاریابی ویروسی چیست؟ ۵ نمونه بازاریابی ویروسی موفق

از انجایی که مدت زمان استوری تنها 24 ساعت است برای هریک از این عنوان‌ها هایلایتی در نظر بگیرید تا فالوورهای جدید هم حجم کاری و مشتری‌های دیگر شما را ببینند، این که خریدار بداند آدم‌های دیگری هم از شما خرید کرده‌اند بسیار ترغیب کننده است.

  • لایو:

ویدیوهای زنده برای برخی کاربران جذاب‌تر هستند، برای برخی رویدادها مثل رونمایی از محصولات جدید می‌توانید از این قابلیت استفاده کنید. حتی اگر مخاطبین ختص خودتان را دارید و تعامل خوبی با آن‌ها دارید می‌توانید لایو بگذارید تا این تعامل را بهتر کنید.

لایو اینستاگرام

  • تگ لوکیشن:

تگ کردن موقعییت مکانی در حد شهر و کشوری که در آن هستید پیش زمینه‌ای به مخاطب داده و همچنین مخاطبینی که در شهر شما حضور دارند می‌توانند شما را پیدا کنند. اما تگ آدرس دقیق ادرس مغازه یا دفتر شما به مخاطب اطمینان خاطر می‌دهد و اعتماد بیشتری ایجاد می‌کند.

تگ لوکیشن

  • پست:

پست باید محتوای جذاب و ترغیب کننده از محصولات یا خدمات شما باشد که مخاطب وسوسه شود از شما خرید کند. پست‌ها هرچه جذاب‌تر باشند شمایل بهتری به پیج شما می‌‌دهد. مثلا می‌توانید کاورهای مرتبط با محصول برای هر عکس بگذارید.

پست اینستاگرام

بازار اینستاگرام انقدر قوی است که باید ازکیفیت محتوای خود مطمئن باشید و تمام تلاش خود را کنید تا از عکس‌هایی با کیفیت بالا استفاده کنید.

  • تصاویر مربعی باید 1080 در 1080 پیکسل باشند.
  • تصاویر منظره باید 1080 در 566 پیکسل باشند.
  • تصاویر پروفایل باید 1350 در 1080 پیکسل باشد.

در ادامه انواع روش‌هایی که می‌توانید برای گرفتن بازخورد هرچه بهتر از پست را بررسی می‌کنیم:

  • محتوای تصویر:

محتوای تصویری چه در قالب ویدیو و چه در قالب عکس برای مخاطب جذاب است و شما هم به سادگی می‌توانید کیفیت و تنوع محصولات خود را به نمایش بگذارید. شما هم می‌توانید به طور مستقیم از محصولات خود عکس بگذارید یا روشی که برندهای معروف دارند را بگیرید.

برای مثال پیج اینستاگرام نوشیدنی یک برند انرژی‌زا همه پست‌هایش عکس‌ها و ویدیوهایی جذاب و با کیفیت از ورزش‌های هیجانی است، این محصول برند خود را تقویت می‌کندو باعث می‌شود این حس به شما القا شود که در چنین موقعییت‌هایی اگر از این انرژی را نداشته باشید لذت کافی را تجربه نخواهید کرد و یا این انرژی‌زا انرژی لازم بری انجام هرکاری را به شما می‌دهد.

محتوای اینستاگرام

  • Repost:

پست‌هایی که توسط کارمندانتان در رابطه با کار پست می‌شود را پست کنید تا برندتان انسانی‌سازی تر شود.

  • پستی از اینفلوئنسرها:

اینفلوئنسر مارکتینگ بخش جدایی ناپذیر دیجیتال مارکتینگ است و مسلما اینستاگرام مارکتینگ هم از این قاعده مستثی نیست؛ درباره این موضوع مفصلا در مقاله اینفلوئنسر مارکتینگ حرف زدیم، اما اگر بخواهیم خلاصه‌ای بگوییم، وقتی اینفلوئنسری محتوایی در رابطه با استفاده از محصول شما، یا تبلیغ محصول شما به اشتراک می‌گذارد؛ اگر محتوا خیلی حالت تبلیغاتی ندارد و جذابیت دارد بهتر است آن را در پیج خود در قالب پست به اشتراک بگذارید.

پست اینفلوئنسرها

  • پست‎‌های انگیزشی:

پست‌های انگیزشی هم طرفدارهای خودشان را دارند، هر برندی با توجه به محصولات و خدماتی که ارائه میکند نقل‌قول‌هایی را برای شخصیت‌سازی برند خود، همرته تصاویر به اشتراک می‌گذارند. اما باید توجه داشته باشید که حتما ارتباطی با محصولات داشته باشد و همچنین خیلی زیاد هم اینکار را نکنید، وقتی از این روش زیاد استفاده کنید نه تنها شخصیت سازی انجام نمی‌شود بلکه برند ارزش خود را از دست می‌دهد.

  • پست‌های مناسبتی:

بالاتر درباره‎ی استوری‌های مناسبتی حرف زدیم، پست‌های مناسبتی در پیج شما ماندگارند و مخاطبین جدید هم می‌توانند پست‌ها را ببینند، این پست‌ها می‌توانند تنها تبریک یا تسلیت مناسبت و یا تخفیف به مناسبت تاریخ خاص باشند. اما ازمعایب آن این است که ممکن است تم پیج شما را بهم بزند.

مطالعه بیشتر  گیمیفیکیشن چیست و در بازاریابی دیجیتال چه مفهومی دارد؟

پست مناسبتی

  • ریلز:

چالش‌ها یا ویدیوهایی که برای مخاطب جذاب خواهد بود را می‌توانید به صورت ریلز منتشر کنید، چون در بین پست‌های شما نمایش داده نمی‌شود نظم پیج را بهم نمی‌زند اما در عین حال محتوای جذاب برای مخاطب را منتشر کرده‌اید.

  • IGTV :

ویدوهایی که طولانی تر از حد معمول است و نمی‌خواهید به صورت اسلایدی نمایش داده شود را می‌توانید در قالب IGTV منتشر کنید. حداقل زمان 15 ثانیه و حداکثر زمان آن 30 دقیق است.

ای جی تی وی

  • کپشن:

درباره هر پست چندین پیش‌نویس داشته باشید و کپشنی که م از لحاظ خوانایی، هم جذابیت و هم تکمیل بودن از بقیه بهتر است را انتخاب کنید، در انتخاب کپشن از افراد دیگر هم نظر سنجی کنید، به هرحال از قدیم هم گفتند هر سری یک فکری دارد!

طول کپشن مهم است، کپشن باید حداکثر 2200 کاراکتر (کلمه) باشد؛ اما پیش از آن کلا دو- سه خط آن قابل مشاهده است و شما باید مطمئن شوید دو سه خط اول مخاطب را ترغیب می‌کند که روی More… کلیک کند و بقیه محتوا را بخواند.

تلاش کنید در کپشن علاوه بر تشویق کردن مخاطب به توجه به محصول در عین صداقت؛ آن‌ها را ترغیب کنید تا پست‌های شما را سیو کنند و  به شاتراک بگذارند.

  • هشتگ‌گذاری:

هشتگ (#) را با هدف بیشتر دیده شدن محتوا توسط افرادی که دنبال چنین موضوعاتی با سرچ موضوعات مرتبط هستند استفاده می‌کنیم.  مثلا اگر پیج شما درباره فروش کفش است و پستی که منتشر کرده‌اید درباره‌ی یکی از محصولاتتان است می‌توانید از هشتگ‌های (#کفش#کتونی#کفش-اسپرت#کفش-مناسب-پیاده روی#کفش-برای-فصل-تابستان#کفش-تابستونی#کفش-برای-فصل-زمستان#کفش-زمستونی#کالج#کفش-کالج#صندل#سندل#کفش-دخترانه#کفش-زنانه#کفش-دخترونه#کفش-زنونه#کفش-مهمونی#کفش-مهمانی#کفش-پاشنه-بلند#کفش-پاشنه-دار#کفش-پاشنه-20سانت و….) استفاده کنید. محدودیت استفاده از هشتگ در هر پست 30 هشتگ است.

هشتگ‌ها باید هم مرتبط با پست باشند و هم رتبط با محتوای کل پیج که هر یک از پست‌ها هنگام سرچ توسط کاربر دیده شد کاربر بقی پست‌های پیج را هم بررسی کند.

هنگام هشتگ گذاری پیشنهاداتی هنگام تایپ می‌آید که دیگران از چه هشتگ‌هایی استفاده کرده‌اند، از این هشتگ‌ها هم استفاده کنید. همینطور هشتگ بقیه پیج‌هایی که محتوای یکسان با پیج شما را دارند، -به خصوص پیج‌هایی با فالوور بالا- را بررسی کرده و از هشتگ‌های آن‌ها هم استفاده کنید.

به طور کل ما دو نوع هشتگ اجتماعی و برندینگ داریم. هشتگ‌های برند شده باعث می‌شود پست شما به سادگی توسط افرادی که با کسب و کار شما آشنا هستند پیدا شود و این هشتگ کاملا شخصی سازی شده است.

هشتگ‌های اجتماعی توسط کاربران اینستاگرام تولید می‌شود تا پست‌ها را دسته بندی کنند و به راحتی پست‌های مورد نظر خود را پیدا کنند.  بهتر است از هشتگ‌های برندینگ و اجتماعی کنار هم استفاده کنید.

هشتگ

تبدیل مخاطب به مشتری در اینستاگرام

  1. علاوه بر تبلیغات توسط پیج‌های دیگر شما با ایجاد احساس نیاز و فوریت باعث می‌شوید مخاطبین حس کنند نیاز است که از شما خرید کنند، برای مثال تا چند وقت پیش روتین پوستی چندان طرفداری در اینستاگرام نداشت، اما ایجاد احساس نیاز سبب شد طرفداران زیادی پیدا کند.
  2. گاهی مسابقه‌ای برگذار کنید و محصولات یا خدماتتان را به عنوان جایزه در نظر بگیرید، این سبک طرفداران زیادی دارد.
  3. کارهای خیریه همیشه بر احساسات و عواطف مخاطب تاثیر می‌گذارد، انجام کارهای خیریه باعث می‌شود مخاطب حس بهتری به برند شما داشته باشد و شما را لایق توجه و تمایز بداند.
  4. درست کردن تیزرهای جذاب برای محصولاتتان باعث می‌شود محتوای دلخواهی برای معرفی برند خود به افراد داشته باشید.
  5. در بیو لینک وبسایت، ثبت‌نام و… قرار دهید، هم وجهه حرفه‌ای تری دارد و هم مخاطبین از سر کنجکاوی هم که شده آن را بررسی خواهند کرد.

در آخر

اینستاگرام اپلیکیشنی محبوب بین افراد است و با وجود تمام رقابت‌ها، در صورت معرفی صحیح برند و کسب و کار خود می‌توانید درآمد چشم‌گیری کسب کنید، تنها کافیست خلاقیت داشته باشید و کیفیت را فراموش نکنید، خودتان را جای مخاطب بگذارید تا بدانید مایل است درگیر چه چیزی باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده

سایر مقالات دلوان

تبلیغات نیتیو چیست

تبلیغات همسان چیست؟ (native ads)

تبلیغات همسان یا بومی مفهوم ایجاد تبلیغاتی است که با محتوای صفحه به قدری منسجم باشد، در طراحی ادغام شده و با رفتار پلتفرم سازگار

هک رشد یا خلق رشد چیست؟

هک رشد یا خلق رشد فرایندی است که با به کارگیری آن می‌توان کسب و کار‌ها را صرف نظر از حوزه فعالیت آن‌ها گسترش داد.