بررسی تمام سرفصل‌های دیجیتال مارکتینگ

سرفصل های دیجیتال مارکتینگ

بازاریابی همیشه بر مبنای برقراری ارتباط با مخاطب در زمان و مکان مناسب است. باید جایی دنبال بازاریابی بود که عمده افراد در آن دخیل هستند.

تا پیش از این بازاریابی روش‌های مختلفی مثل زنگ زدن به افراد، پخش تراکت‌ها، بیلبوردهای درون شهری، پنل‌های پیامکی، پیام بازرگانی، اسپانسرینگ داشت، اما حالا، وقتی اکثر زمان مردم در شبکه‌های مجازی می‌گذرد پس وقتش رسیده بود که بازاریابی هم به همان سو برود.

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

اگر به حرف Neil Patel که یکی از ده دیجیتال مارکترهای برتر دنیاست استناد کنیم، دیجیتال مارکتینگ یعنی هر بازاریابی که با استفاده از دستگاه‌های الکترونیکی انجام شود. پس این یعنی بازاریابی آن‌چنان مفهوم جدیدی نیست، چون از سال‌های سال پیش با استفاده از رادیو، تلوزیون و پیامک بازاریابی صورت گرفته، فقط نسبت به زمان این بازاریابی به دستگاه‌های جدید و روش‌های خاص آن‎ها منتقل شده.

ایراد بازاریابی سنتی، حتی روش سنتی دیجیتال مارکتینگ رندوم بودن آن است. شما هزینه می‌کنید و آگهی در روزنامه، بیلبورد یا حتی تلوزیون منتشر می‌کنید اما مطمئن نیستید که به بازار هدف برسد.  اما بازاریابی امروزه چون می‌تواند به طور دقیق جامعه هدف شما را نشانه بگیرد شما در قبال هزینه‌ای که می‌کنید نتیجه مطلوبی هم خواهید گرفت.

خود شما چند درصد احتمال می‌دهید در حین خش آگهی خاصی که می‌تواند برای شما مفید باشد تلوزیون را روشن کنید و دقیقا در همان شبکه باشید؟ حالا چند درصد احتمال می‌دهید تبلیغاتی که از طریق ایمیل برایتان ارسال می‌شود یا حتی در پیجی که برای شما جذاب است منتشر می‌شود ببینید؟

درباره روش‌های تبلیغاتی مقاله‌های مختلفی منتشر کرده‌ایم برای بررسی تک تک این روش‌ها و انتخاب مناسب‌ترینشان می‌توانید به مقاله‌های افیلیت مارکتینگ، ایمیل مارکتینگ، اینفلوئنسر مارکتینگ  سری بزنید.

مزایا و معایب دیجیتال مارکتینگ

مزایا و معایب دیجیتال مارکتینگ

برای انجام هرکاری اول باید مزایا و معایب آن را دانست و سنجید تا با ذهن باز به سمت انجام آن کار رفت. حالا در این بخش مزایا و معایب دیجیتال مارکتینگ را بررسی می‌کنیم تا ببینیم اصلا چرا باید از این روش استفاده کرد؟

  1. قابل سنجش: شما هیچوقت نمی‌فهمید چندنفر آگهی شما را در روزنامه یا تلوزیون دیده‌اند یا چند نفر تراکت‌های شما را مچاله کرده‌اند و در سطل زباله انداخته‌اند، اما دی دیجیتال مارکتینگ شما گزارشی کامل و دقیق دارید تا بدانید دقیقا چند نفر ایمیل شما را خوانده‌اند یا چند نفر روی لینگ شما کلیک کرده‌اند.
  2. شخصی‌سازی: همه دوست دارند کمی خاص‌تر از دیگران باشند و از اینکه توجه خاصی روی آن‌هاست لذت می‌برند. در بازاریابی آنلاین خیلی راحت‌ با در نظر گرفتن خصوصیات مشترک مخاطبین مثل سن، جنسیت و علاقمدی جامعه هدف می‌توانید این حس را القا کنید که این تبلیغ تنها برای آن‌هاست و انگار مخاطب خود آن‌ها هستند.
  3. هزینه: هزینه تبلیغات سنتی بی برو برگرد خیلی زیاد است، اما تبلیغات آنلاین با توجه به انوع آن یا سرویس‌های که از آن استفاده می‌کنید متغییر است و چه کسب و کار کوچی داشته باشید و چه یک شرکت بزرگ باشید می‌توایند با توجه به بودجه و نیازتان تبلیغات کنید و در هر صورت بازخورد دلخواه را بگیرید.
  4. گستردگی: همه ما می‌دانیم که فضای مجازی سرو ته ندارد، یعنی شما در این فضا تبلیغ می‌کنید و هر کسی ممکن است آن را ببیند و تبلیغ شما در فضای خیلی وسیعی قرار خواهد گرفت.
  5. بهینه‌سازی: وقتی گزارشی دقیق از ریز عملکرد دریافت می‌کنید پس در صورتی که بازخورد مورد انتظار را نداشتید یا قصد بهبود آن را داشتید می‌توانید با بررسی گزارش‌ها مقصود خود را عملی کنید.
  6. نرخ بالای جلب مشتری: مهم نیست کجا زندگی می‌کنند، برای مراجعه به شما نیاز نیست خود را به شما برسانند، با چند کلیک ساده سایت‌ شما را می‌بینند و با شما آَشنا‌ می‌شوند، اگر محصول دارید آنلاین سفارش می‌دهند و اگر خدمات اراده می‌دهید خودشان بررسی می‌کنند.
  7. هدفگیری: اصلا نگران پیدا کردن مخاطب مورد نظر نباشید، فقط خصوصیت‌های لازم جامعه هدف را انتخاب کنید تا به دستشان برسد.
  8. بدون محدودیت: رفتن به فضای مجازی شب و روز ندارد، هرکس یک ساعتی اینترنت خود را روشن می‌کند و تبلیغ شما را می‌بیند، اصلا نیازی نیست به فکر یک ساعت یا مکان خاص باشید.
  9. توانایی وفق دادن شرایط: شما چیزی چاپ نکردید که نگران باشید قرار است بلااستفاده بماند، اگر تغییری ایجاد شود با چند کلیک آن را اعمال می‌کنید، از طرفی مهم نیست چه تغییری دنیای دیجیتال مارکتینگ پیش بیاید شما هم به همان سرعت می‌توانید تبلیغات خود را در همان راستا پیش ببرید.
  10. برابری: بیزینس‌های کوچک چطور باید با کمپانی‌ها رقابت کنند؟ اصلا چنین چیزی ممکن است؟ خب بله در دنیای دیجیتال مارکتینگ هست. زمین در دنیای دیجیتال مارکتینگ برابر است و شما همان امکاناتی را در اختیار دارید که یک کمپانی بزرگ دارد.
مطالعه بیشتر  تبلیغات همسان چیست؟ (native ads)

سرفصل های دیجیتال مارکتینگ

سرفصل‌های دیجیتال مارکتینگ

در این بخش تمام سر فصل‌های دیجیتال مارکتینگ را نام برده و بررسی می‌کنیم. تا ببینیم قدم‌هایی که باید برای موفقیت در دنیای دیجیتال مارکتینگ برداریم چه چیزهایی هستند.

قدم اول، پرسونای مخاطب:

ممکن نیست کسب و کاری داشته باشید و ندانید قالب مخاطبین شما چه کسانی هستند، پس اول تمام نقاط اشتراک مخاطبین را پیدا کنید تا یک پروفایل کلی از مخاطبین خود داشته باشید. مثلا اگر لوازم تحریر فانتزی می‌فروشید قالب مخاطبین شما دانش‌آموزان دختر در رنج سنی 7 تا 17 ساله هستند.

قدم دوم، اهداف خود را مشخص کنید:

قصدتان از ورود کسب و کارتان به دنیای دیجیتال چیست؟ شاید قصد دارید فروش بیشتری داشته باشید یا بخواهید برند خود را به افراد بیشتری معرفی کنید. مهم نیست هدف چیست فقط آن را مشخص کنید.

قدم سوم، ابزار خود را مشخص کنید:

وقتی هدف و مخاطبین خود را مشخص کنید می‌توانید روش‌های مناسب هدف و گروه مخاطبین خود را پیدا کنید تا بهترین بازخورد را داشته باشید.

قدم چهارم، روی محتوا تمرکز کنید:

مهم نیست که قصد دارید وبسایت خود را تبلیغ کنید یا پیج اینستاگرام، در هر صورت باید محتوای با کیفیتی در آن بارگذاری کنید که افراد دلیلی برای بازدید از صفحه شما داشته باشند، حداقل ده یا 15 محتوای با کیفیت و جذاب آپلود کنید تا وقتی روی تبلیغ شما کلیک شد چیزی در صفحه‌اتان باشد که توجه افراد را جلب کند.

قدم پنجم، سرویس‌های دیجیتال مارکتینگ را بررسی کنید:

این روزها سرویس‌های زیادی خدمات متفاوتی در خصوص انواع تبلیغات در دنیای دیجیتال ارائه می‌دهند، شما باید با توجه به نیاز خود تمام این سرویس‌ها، قیمت‌ها و نوع تبلیغاتشان را بررسی کنید تا بهترین را انتخاب کنید. در مقاله‎ی PPC درباره چند سرویس مختلف، خدمات و قیمت‌هایشان بحث کرده‌ایم.

قدم ششم، انواع تبلیغات را در نظر بگیرید:

مطالعه بیشتر  تبلیغات کلیکی (PPC) چیست؟ بررسی همه جانبه

برای دادن تبلیغات به اینفلوئنسرها و داشتن پیج اینستاگرام برای کسب و کار و مواردی از این قبیل معمولا نیاز هست تا خودتان دست به کار شوید، همه جوانب را بررسی کنید و بهترین راه‌ها را انتخاب کنید. برای اینکار می‌توانید از مقاله‌های اینفلوئنسر مارکتینگ و اینستاگرام مارکتینگ ما کمک بگیرید.

قدم هفتم، بهینه سازی برای موبایل:

خیلی از مخاطبین شما قرار است با تلفن همراه تبلیغ شما را ببینند، باید وبسایت و تبلیغ خود را طوری طراحی کنید که هم دسترسی به آن راحت باشد و هم در موبایل هم قالب جالبی داشته باشد.

قدم هشتم، دسترسی راحت:

هرکاری که می‌توانید برای راحتی مخاطبین بالقوه انجام دهید، قالب جذاب، محتوای باکیفیت، تعامل، هرچیزی که به مذاق مخاطبینی که تازه با شما آشنا شده‌اند خوش می‌آید خوب است، این مخاطبین به زودی مخاطبین بالفعل شما خواهند بود.

قدم نهم، تفاوت‌های خود را بولد کنید:

امکان ندارد کسب و کارها با رقبای خود تفاوتی نداشته باشند، سعی کنید تفاوت را پیدا کنید و سعی کنید روی‌ آن‌ها تاکید کنید، برای بهتر فهمیدن تفاوت‌ها از مخاطبین خود درخواست کنید تا بگویند چرا شما را انتخاب کرده‌اند، اینطوری تفاوت خود با بقیه را متوجه خواهید شد. متفاوت بودن و برتری داشتن باعث می‌شود افراد دلیلی برای انتخاب شما داشته باشند.

قدم دهم، بررسی مداوم:

نیازی نیست مدام روش‌های جدید را امتحان کنید، کافیست مدام شرایط را بررسی کنید و اگر تفاوتی در نتیجه ایجاد شد عیب کار را پیدا کنید و اگر ثابت ماند بفهمید چرا در طی زمان پیشرفتی نداشته‌اید. شما باید مدام در حال بهبود دادن شرایط باشید.

رکن استراتژی دیجیتال مارکتینگ

6 رکن استراتژی دیجیتال مارکتینگ شما

هیچ چیز درباره‌ی اینترنت ثابت نیست، همه‌چیز تغییر می‌کند و شما هم باید با این تغییر همراه باشید؛ این یعنی دنیای دیجیتال مارکتینگ هم مدام در حال تغییر، گسترش و بهبود است. یک دیجیتال مارکتینگ موفق؛ استراتژِی دقیق، حساب شده و ترکیبی از انواع روش‌های موثررا نیاز دارد تا به ثمر بنشیند.

تغییرات دیجیتال مارکتینگ باعث می‌شود شما روز به روز راه‌های جدیدتری برای تبلیغات و مطرح کردن خود در فضای مجازی به شما داشته باشید. اما خبر خوب در این زمینه این است که همه این‌ روش‌ها در دسته‌بندی‌های متفاوتی قرار می‌گیرند. در مقاله‌های مختلف تمام این روش‌ها را توضیح دادیم و ساز و کار آن‌ها را بررسی کردیم، اما در این مقاله هم به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  1. وقتی از تولید محتوا حرف می‌زنیم اولین چیزی که به ذهن افراد می‌رسد تولید محتوای متنی است (سئو هم در این دسته قرار دارد) اما محتوای متنی تنها بخشی از تولید محتوا است و زیر مجموعه‌های آن
  • وبلاگ نویسی
  • خبری
  • کتاب الکترونیک
  • مقالات علمی و درسی
  • راهنمای استفاده از محصولات و…
  • کپشن‌ها و پست‌های شبکه‌های اجتماعی مثل چنل‌های تلگرام و توییتر

و… هستند. اما ما محتواهای دیگری در قالب ویدئو، پادکست، اینفوگرافیک، گوگل ادز و… نیز داریم. گاهی این محتواها از محتوای متنی نیز پرکاربرد تر هستن، طبق آمار 69% مردم ترجیح می‌دهند محتواهای ویدئویی (حتی ویدئوهای راهنما) را تماشا کنند. هر کسب و کاری باید از اکثر این محتواها برای برند خود استفاده کند، برای مثال بخشی در وبسایت خود برای قرار دادن محتواهای متنی داشته باشد و محتواهای تصویری و ویدئویی را در بخش مخصوص در سایت، یا پیج اینستاگرام خود منتشر کند. مهم نیست خدمات ارائه می‌دهید یا محصولی را می‌فروشید بازاریابی محتوا کلید داشتن ی استراتژی خوب، کامل و وموفق برای دیجیتال مارکتینگ شماست.

  1. Native advertising (تبلیغات بومی) که به‌عنوان محتوای حمایت شده یا Sponcon هم شناخته می‌شود یکی از استراتژی‌های موثر دیجیتال مارکتینگ است که از رسانه‌های پولی استفاده می‌کند.
مطالعه بیشتر  مدل کانو و سنجش رضایت مشتری چیست؟

Native advertising ترکیبی از محتوا و تبلیغات است که درواقع تبلیغات مفید و جالب توجهی را به مخاطب نشان می‌دهد و مخاطب به چشم یک تبلیغ به آن نگاه نمی‌کند.  این نوع از تبلیغات دسته‌بندی دارد و انواع آن شامل:

  • در فید/درمحتوا: منظور از فید، فیدهای خبری و رسانه‌ای مثل اینستاگرام، فیسبوک و توییتر است. در این روش شما طوری محتوا را تنظیم می‌کنید که مردم ترغیب شوند مشتری شما شوند، اما به هیچوجه جنبه تبلیغی به محتوای خود نمی‌دهید تا گاردی که مردم نسبت به تبلیغات دارند به محتوای شما پایین بیاید.
  • محتوای توصیه‌ای: شما در مورد مبحثی صحبت می‌کنید و در پایان یا در طول متن می‌توانید به حالت توصیه محصول یا خدماتی را به فرد پیشنهاد کنید.
  • لیست‌های جست‌وجو: تابه‌حال به پیشنهادات گوگل بعد از سرچ موضوع مورد نظر خود توجه کرده‌اید؟ اگر دقت کنید کنار این پیشنهادات لیبل Ad کوچکی قرار داد.
  1. PPC (تبلیغات کلیکی) یا Pay per click می‌تواند پارت بزرگ، مهم و تعیین کننده‌ای در استراتژی دیجیتال مارکتینگ شما باشد. شما می‌توانید از یکی از انواع تبلیغات کلیکی استفاده کنید و بدون اینکه به مخاطب حس تحمیل کردن خود را القا کنید آن‌ها را تغیب کنید تا سری به وبسایت/پیج شما بزنند.
  2. سئو (Search engine optimization) کارهایی است که برای بهبود وبسایت خود باید انجام دهید تا گوگل وبسایت شما را معتبر بداند و هنگام سرچ پیجتان در صفحه اول باشد. سئو از مواردی مثل : کلمات کلیدی، برچسب متا، محتوا (طول و کیفیت)، بک‌لینک‎ها، تصاویر و… تشکیل شده است. سئو بخش خیلی خیلی مهمی برای مطرح شدن شما و برند شماست، هرچه کیفیت سئوی شما بالاتر باشد، نتیجه بهتری دریافت خواهید کرد.
  3. بازاریابی شبکه‌های اجتماعی (Social media marketing) از اسمش هم پیداست، شما در شبکه‌های مجازی که مخاطبینتان فعالیت بیشتری دارند تبلیغات می‌کنید، مثلا شما می‌توانید از یوتوب، تلگرام، اینستاگرام، توییتر، لینکدین و حتی تیک‌تاک برای تبلیغ محصولات خود استفاده کنید. در ان رو برند شما به طور مستقیم با مخاطب در ارتباط است. حالااین ارتباط می‌تواند از پیج خود برند باشد و یا تبلیغ اینفلوئنسرها.
  4. ایمیل مارکتینگ هم که حتما معرف حضورتان هست؟ حتما شما هم مثل من از ایمیل‌های مختلفی که از سایت‌ها و… برای شما می‌آِد عاصی شده‌اید، بله ایمیل مارکتینگ هیمن است، اما درواقع نباید انقدر آزار دهنده باشد، اگر مقاله‌ی ایمیل مارکتینگ را خوانده باشید روش‌هایی برای موثر بودن این بازاریابی به شما پیشنهاد شده است.

در آخر

دنیای دیجیتال روش‌های بسیار زیادی را به شما پیشنهاد می‌کند، مهم این است که شما نیاز خود را شناخته و انتخابتان بر مبنای نیازتان باشد. هرکدام از این روش‌های می‌تواند برای کسب و کار یکیمفید باشد و برای دیگری بی اثر، کافیست استراتژی صحیح خود را پیش بگیرید، موفقیت کاملا تضمین شده است. تیم دلوان هم اینجاست تا در این راه با شما همراه باشد، هرجایی که سوالی داشتید فقط کافیست تا بپرسید.

منبع vendasta 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده

سایر مقالات دلوان

تبلیغات نیتیو چیست

تبلیغات همسان چیست؟ (native ads)

تبلیغات همسان یا بومی مفهوم ایجاد تبلیغاتی است که با محتوای صفحه به قدری منسجم باشد، در طراحی ادغام شده و با رفتار پلتفرم سازگار

هک رشد یا خلق رشد چیست؟

هک رشد یا خلق رشد فرایندی است که با به کارگیری آن می‌توان کسب و کار‌ها را صرف نظر از حوزه فعالیت آن‌ها گسترش داد.