موبایل مارکتینگ چیست ؟ و چرا اهمیت دارد

موبایل مارکیتنگ چیست

بازاریابی موبایلی یا موبایل مارکتینگ چیست؟

بازاریابی موبایلی (mobile marketing) استراتژی بازاریابی دیجیتالی چند کاناله ای است که هدف آن دستیابی به مخاطبان هدف در تلفن های همراه هوشمند از طریق sms ، شبکه های اجتماعی و اپلیکیشن ها است. امروزه تمام کارهایی که مردم با رایانه هایشان انجام می‌دادند با یک تلفن همراه در دسترسشان است.

 

بازاریابی موبایلی بسیار پرکاربرد و مهم است :

• 80% کاربران اینترنت گوشی هوشمند دارند
• گوشی های هوشمند و تبلت ها 60% از زمانی را که کاربران در ایالات متحده در شبکه های اجتماعی میگذرانند را میزبانی میکنند
• گوگل اعلام کرد که بعد از سال 2015 تعداد جستجو هایی که از تلفن همراه بوده بسیار فراتر از رایانه های رومیزی است.

 

استراتژی موبایل مارکتینگ

چگونه یک استراتژی برای موبایل مارکتینگ ایجاد کنیم؟

هر برندی باید استراتژی موبایل مختص خود را بر اساس صنعتی که در آن فعالیت میکند توسعه دهد اما چهار گام برای ایجاد یک استراتژی بسیار لازم است.

گام اول: ایجاد پرسونای خریدار موبایلی

اولین قدم در هر استراتژی بازاریابی، درک مخاطبان است. پرسونای خریدار (Buyer Persona) ابزار خوبی برای رسیدن به این درک و شناخت است. پرسونای خریدار یک نمایش کلی و روایی از یک مشتری ایده‌آل است. این مفهوم به شما کمک می‌کند تا مشتریان خود و مشتریان احتمالی خود را بهتر شناخته و کسب و کار خود را با تناسب بیشتری نسبت به نیازها، رفتار و ملاحظات گروه‌های مختلف طراحی و پیاده‌سازی کنید.

گام دوم: تعیین اهداف

با مدیران کسب وکار خود تعامل کنید اهداف خود را مشخص کنید ببینید می خواهید استراتژی تان چه نتیجه ای دهد.

گام سوم: تعیین شاخص های کلیدی عملکرد( KPIs)

مطالعه بیشتر  گیمیفیکیشن چیست و در بازاریابی دیجیتال چه مفهومی دارد؟

عملکرد kpi روشی برای سنجش میزان خوب بودن عملکرد افراد و یا در سطح کلان‌تر میزان خوب بودن عملکرد سازمان و یا یک واحد سازمانی است. KPI مخفف کلمه Key Performance Indicator و به معنای شاخص کلیدی عملکرد می‌باشد. مشخص کنید که کدام KPI واقع‌گرایانه و قابل اندازه‌گیری، موفقیت کمپین بازاریابی موبایلی شما را تعیین می‌کنند. برای نمونه چنین مواردی می‌تواند KPI در بازاریابی موبایلی باشد. برای مثال چند نوع kpi را با هم بررسی می‌کنیم:

درگیر کردن کاربران:
در این شاخص کلیدی به دنبال این هستیم تا کاربران را در سایت یا اَپ خودمان بیشتر درگیر کنیم. درگیری به معنای ایجاد تعامل بیشتر است. هر چقدر کاربران شما با محتوای سایت‌ شما بیشتر ارتباط بگیرند و اقداماتی که از آن‌ها می‌خواهید را انجام دهند درگیرسازی بیشتری اتفاق می‌افتد و این درگیرسازی در نهایت منجر به افزایش فروش یا جذب کاربر فعال بیشتر می‌شود.

جذب کاربران (Acquisition):

در این شاخص کلیدی می‌سنجیم که چه تعداد کاربر جدید موبایلی را توانسته‌ایم جذب کسب‌وکار خود کنیم.

میزان درآمد هر کاربر:

میزان درآمدی که هر کاربر برای شما ایجاد می‌کنند.

ارزش بلند مدت هر کاربر:

میزان درآمدی که هر کاربر در طول یک بازه زمانی مشخص برای شما ایجاد می‌کند

هزینه هر نصب:

هزینه کلی که شما برای کمپین خود پرداخت کرده اید تقسیم بر کاربرانی که اپ شما را نصب کرده اند.

نرخ بازگشت:

تعداد کاربرانی که در پایان بازه زمانی مشخص شده همراهتان باقی می‌مانند.

گام چهارم: رصد متریک‌های بازاریابی موبایلی

در این گام باید یک یا چند سنجه‌‌ای که انتخاب کردید را با ابزارهایی مثل آنالیتیکس گوگل رصد کنید و ببینید که آیا شما را به اهداف تعیین شده‌تان در گام اول می‌رساند یا خیر.

مطالعه بیشتر  مفهوم ALT ، BLT و TTL در بازاریابی وتبلیغات

تکنیک های موفقیت در بازاریابی موبایلی

تکنیک‌های موفقیت در موبایل مارکتینگ

• وبسایت سازگار با موبایل
امروزه یکی از ضروری ترین موارد در دنیای مارکتینگ داشتن وب سایتی سازگار با موبایل است. یکی از شاخص های مهم برای شرکت گوگل برای اینکه سایت شما را بالا قرار دهد آن است که وب سایت شما با موبایل سازگار بوده و به اندازه موبایل کاربرانی در بیاید که وارد وب سایت شما می‌شوند.

• تبلیغات در تلفن همراه با استفاده از ایمیل
با در نظر گرفتن اینکه ۵۷٪ از ایمیل‌ها در پلتفرم‌های همراه باز می‌شود و ۶۹٪ از کاربران تلفن همراه ایمیل‌هایی را که با موبایل سازگاری ندارند، پاک می‌کنند، روشن است که مخاطبان به کمپین‌های ایمیلی در دستگاه‌های همراه توجه دارند. یشتر ارائه‌دهندگان خدمات ارسال گروهی ایمیل از طراحی واکنش‌گرا (Responsive Design) استفاده می‌کنند. یعنی ساختار محتوای صفحهٔ وب به‌طور خودکار به‌صورتی نمایش داده می‌شود که در هر دستگاهی به‌خوبی قابل مشاهده باشد.
• بازیابی پیامکی باید شخصی‌سازی شود
بازاریابی پیامکی خوب باید کاملاً شخصی‌سازی شود چرا که شما پیامی را مستقیماً به دستگاه شخصی مشتری یا مشتری بالقوه خاصی ارسال می‌کنید.

• افزودن اپلیکیشن‌های موبایل به کمپین بازاریابی
اپلیکیشن‌های موبایل بسیار در کمپین‌های بازاریابی موبایلی می‌توانند موثر باشند و دست شما را در انجام اقدامات زیادی باز می گذارد. اقداماتی که می‌تواند کاملا شخصی‌سازی شده و متناسب با هر کاربر با پیامی تبلیغاتی خاص انجام شود. این اپلیکیشن می‌تواند یا متعلق به کسب‌وکار ما باشد و یا از سایر اپلیکیشن‌ها استفاده کرد. پس شما با طراحی اپلیکیشن موبایل می توانید به راحتی در موبایل مارکتینگ موفق شوید.

مطالعه بیشتر  برندینگ چیست ؟ و چرا مهم است

پوش نوتیفیکیشن (Push Notification):
در واقع پیام‌ها و اعلان‌هایی هستند که از طریق اپلیکیشن به کاربر ارسال می‌شود. پیام‌ها در صفحه نمایش موبایل برای کاربر قابل مشاهده است و نیازی به حضور در محیط اپلیکیشن یا حتی بازبودن آن نیست.

نوتیفیکیشن‌های درون برنامه‌ای (In App Notification):
در نوتیفیکیشن‌های درون برنامه‌ای، با استفاده از پیام‌ها و قالب‌های موجود در اپلیکیشن، توجه کاربر را به عمل خاصی جلب و فرصتی برای درگیری مخاطب فراهم می‌کنند. این نوع پیام‌ها نسبت‌ به SMS و پوش، فرصت ارسال پیام‌های خلاقانه‌تری را فراهم می‌کنند. دلیل آن هم، دسترسی مخاطب به اپلیکیشن و نبود محدودیت در فضا و حجم پیام است.

کدهای QR و واقعیت افزوده را نیز دریابید:
کدهای QR دست شما را باز می‌گذارند تا با استفاده از یک اسکن ساده کاربر را به انجام هر فعالیتی که می‌خواهید هدایت کنید. به ارسال یک پیامک، بازکردن یک لینک، یک تماس، دانلود یک فایل و … .برای ساخت رایگان کدهای QR می‌توانید به سایت qr-code-generator.com سری بزنید.

در آخر

ما در این مقاله سعی کردیم در مورد این که بازاریابی موبایلی چیست و روش های مختلف ساخت یک استراتژی درست را به شما توضیح دهیم. برای اینکه شما یک کسب کار موفق داشته باشید موظف هستید تمامی این استراتژی ها را به صورت دقیق رعایت کنید تا کسب و کار موفقی داشته باشید، به یاد داشته باشید که امروزه با سرعت پیشرفت تکنولوژی اگر با آن همراه نباشید دیگر قادر به رونق دادن به کسب و کارتان نیستید پس اطلاعات خود را بروزرسانی کنید تا از رقبای خود جلو تر باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده

سایر مقالات دلوان

تبلیغات نیتیو چیست

تبلیغات همسان چیست؟ (native ads)

تبلیغات همسان یا بومی مفهوم ایجاد تبلیغاتی است که با محتوای صفحه به قدری منسجم باشد، در طراحی ادغام شده و با رفتار پلتفرم سازگار

هک رشد یا خلق رشد چیست؟

هک رشد یا خلق رشد فرایندی است که با به کارگیری آن می‌توان کسب و کار‌ها را صرف نظر از حوزه فعالیت آن‌ها گسترش داد.